recensie: Night Thinker

Night Thinker door Luna van Roosen
Night Thinker is het tweede boek van Luna van Roosen. Het is het vervolg op haar debuut: Day Dreamer (waar ik ook een recensie over heb geschreven. Klik hier om die te lezen!). Dit boek is 28 februari 2020 uitgekomen bij Hamley Books. Het boek telt wel 247 pagina’s. Het is een hardcover. 
Waar gaat het boek over?
“Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins en een kasteel vol familiegeheimen. Een verhaal dat zo verkeerd loop dat het mijn leven in groot gevaar brengt.”
Lora’s aankomst in het kasteel stond niet in de sterren geschreven. Toch ontrafelt ze onder de sterrenhemel beetje bij beetje Bobby’s familiegeheimen. 
Elke nacht werpt de maan nieuw licht op Bobby’s verhaal. Lora wil haar eigen waarheid ontdekken, maar bij elke ontdekking komt ook haar eigen veiligheid verder in het gedrang. 
Is zij is staat om eindelijk rozen te doen bloeien? Of zal ze nooit ontdekken welke rol voor haar is weggelegd in dit sprookje?

Raad ik ‘Night Thinker’ aan?
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik raad Night Thinker zeker aan. Ik heb Day Dreamer met plezier gelezen en was dus erg nieuwgierig naar het tweede deel, dit boek dus. Ook deze cover is prachtig en er staat opnieuw een quote van Chinouk Thijssen op, dezelfde: “Een sprookjesachtig avontuur.” waar ik het opnieuw mee eens ben!
Het boek ging meteen verder waar het gebleven was. Er werd niet veel teruggeblikt naar het vorige boek, maar erg was dat niet. Omdat er meteen iets spannends gebeurde zat je er ook meteen in. Het boek las vlot. De schrijfstijl van Luna van Roosen leek nóg mooier dan in haar debuut. Ik hoop in de toekomst zeker meer van haar te lezen, want haar twee boeken heb ik tijdens het lezen nauwelijks weg kunnen leggen. 
Tijdens het verhaal gebeurde er veel, maar toch vond ik dat het boek soms iets te lang bij hetzelfde onderwerp bleef hangen. 
Ook in dit boek las je vanuit Lora en ook dit keer was er diep op haar ingegaan en begreep je wat ze deed en wist je waarom ze dat deed. De andere personages waren ook diepgaander. Er was nog meer op de andere personages ingegaan dan het vorige boek al deed. 
Zoals ik al schreef, ik raad dit boek aan. Ik geef het 4,5 sterren! Het is een prachtige afsluiting van het tweeluik en een sprookjesachtig avontuur dat je gelezen moet hebben!
Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie exemplaar!
4,5/5 sterren                                 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s