Recensie: volg me

Volg me door Sophie Jansen
Volg me is het debuut van Sophie Jansen. Na ‘volg me’ schreef zij ‘weg van jou’. Volg me telt 191 pagina’s en is in 2019 uitgegeven door Karakter uitgevers. Het is een paperback.
 
Waar gaat ‘volg me’ over? (achterflap)
Ik heb afkickverschijnselen. Ik krijg geen likes. Er wordt niet over me gesproken. Of nou ja, over anderen eigenlijk. Het draait even niet om mij. Ik open mijn mailbox: leeg. Ik had nooit gedacht dat ik me in de vakantie zou gaan vervelen. Ik kan niet wachten tot het geluid van de zoemer weer het startsein van het nieuwe schooljaar aangeeft. Eindelijk weer in mijn veilige wereld. De wereld die ik beheer. Ik bepaal wat er speelt. Ik trek aan de touwtjes. Ze hebben geen idee wie ik ben…
 
Raad ik dit boek aan. 
Volg me is net als ‘weg van jou’ een echte aanrader. Sophie Jansen heeft een mooie schrijfstijl die je in het verhaal trekt en je er gedurende het boek niet uitlaat.
Het boek start met een proloog die me meteen nieuwsgierig naar de rest van het boeken en eindigt met een epiloog die nog wat dingen verklaard en een goed einde ervan maakt. Het hele boek is echt geweldig, realistisch en gewoon tof om te lezen.
Je leest het boek vanuit Mick en Marlou. Wat ik ook erg leuk vind is dat je de blogs van Blogger1848 ook leest en dat er een aantal whatsapp gespreken in het boek staan. Ondanks dat ik het verhaal erg tof vind bleef het soms iets te lang bij een onderwerp hangen.
Er liepen meerdere verhaallijnen door elkaar, die perfect in elkaar passen!
De personages zijn erg realistisch geschreven. De karakters komen tot leven in het boek en lijken echte personen te zijn. Wat ze zeggen, doen en meemaken is ook realistisch. Je leeft met ze mee. Ook de bijpersonages zijn erg sterk.
Het is een boek dat ik 4 sterren geef en dan ook echt aanraad.
Karakter uitgevers, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s