Recensie: De tussenzus

De tussenzus door Vincent Kortmann
De Tussenzus door Vincent Kortmann is een 272 pagina’s tellend boek dat door Vincent Kortmann geschreven is. Het boek is een roman die in 2020 uitgegeven is door Atlas Contact. 

Waar gaat het boek over? (flaptekst)
Op zijn achttiende verjaardag schreef Tommie Boezerman zichzelf uit en verliet de middelbare school. Zelf is hij ook verlaten: zijn moeder is dood en zijn vader, een parlementariër, is alleen bereikbaar via zijn persoonlijke assistente. Zonder enig ouderlijk toezicht woont Tommie in een groot en comfortabel huis met zijn voormalige stiefzus Cleo. 
Zij is het vrijgevochten type, begaan met het milieu, bijdehand en in toenemende mate gefascineerd door wapens. Hoe gewelddadiger Cleo in haar opvattingen wordt, des te stiller wordt Tommies verzet. Wanneer hij voor zijn oude school wordt gevraagd een toneelstuk te schrijven, lijkt hij daarin zijn ziel en zaligheid in te kunnen stoppen – en zijn woede. Maar dan moet het wel worden gezien. 
Raad ik dit boek aan?
Ik mocht dit boek lezen voor De Club Van Echte Lezers van Atlas Contact. Dat is erg leuk en je hoeft geen boekenblogger te zijn om mee te doen! Via deze link kan je je inschrijven, mocht je dat willen;) Ik had het boek ontvangen en was van te voren al nieuwsgierig geworden door de cover en natuurlijk de flaptekst.
Ik begon meteen met lezen en dat begon met de proloog. De hoofdpersoon, Tommie, hield een spreekbeurt over zichzelf. Op een grappige en leuke manier wordt er al een beeld van zijn leven en de personages om hem heen geschetst. Dat was bij het lezen erg prettig. Daarna zat ik ook al snel in het verhaal, het was ook niet heel ingewikkeld aan het begin waardoor je er snel aan kon wennen en het boek was goed opgebouwd. Al snel werd me duidelijk dat het boek anders, nog beter, was dan ik had verwacht. 
Het boek was dus niet wat ik had verwacht van het boek. Het boek leek me natuurlijk al leuk, anders was ik er niet in begonnen. Maar de verhaallijnen, de personages, het ging allemaal een andere kant op dan ik had verwacht, in positieve zin natuurlijk! 
Er gebeurde veel in het boek en soms ging het allemaal wel heel snel. Toch zorgde het ervoor dat het geen moment saai was. 
De personages zijn goed beschreven. Tommie is het personages vanuit wie je leest. Je kan je goed in hem inleven. Cleo is het andere hoofd personages, zijn soort van stiefzus. Ze is de dochter van de ex van Tommies vader, maar toen de ex weer vertrok bleef Cleo bij Tommie en zijn vader wonen. Cleo is soms wat negatief en zet zich in voor het klimaat. De beide personages zijn elkaars tegenpolen. 
Het is een vlotte roman met een fijne schrijfstijl en uitgediepte personages. Een boek dat ik 4,5 sterren geef en aanraad. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s