Recensie: Polaroidmeisje

Polaroidmeisje door Femke Hendriks
Polaroidmeisje kwam 3 september 2020 uit bij Karakter Uitgevers. Het boek telt 197 pagina’s en is door Femke Hendriks geschreven. Het is een paperback. 
Waar gaat ‘polaroidmeisje’ over? (flaptekst)
Achter het zeer populaire Insta-account @poloraidmeisje gaat de verlegen Lize schuil. Maar als Polaroidmeisje durft Lize van zich te laten horen en uit haar confortzone te stappen. Als ze een geheimzinnig bericht krijgt, besluit ze haar vrienden Hannah en Thomas in vertrouwen te nemen. Maar Hannah heeft zo haar eigen problemen. Haar broer gedraagt zich heel vreemd en thuis is de spanning om te snijden. Lize en Thomas gaan samen op onderzoek uit. Als Lize plotseling verdwijnt en Thomas geen contact meer met haar kan krijgen, staat hij voor een lastige keuze…
Raad ik ‘polaroidmeisje’ aan?
Polaroid meisje is een origineel verhaal vol spanning, maar ook met een vleugje romantiek. De cover tekst op de cover straalt ook spanning uit: 

“#liegen #Verzwijgen #Faken.”


Allereerst las ik natuurlijk de proloog. De proloog was spannend en het verhaal werd meteen spannend. Deze proloog kreeg ik tijdens het lezen niet uit mijn hoofd en maakte me nog nieuwsgieriger naar het einde van het boek. 
De spanning wordt tijdens het lezen goed opgebouwd. Jammer genoeg vond ik het einde tegenvallen. De spanning was daar veel minder dan ik had gehoopt. Het boek leest vlot en ik heb hem niet weg kunnen leggen. Sommige delen van het boek hadden wel wat langer gemogen, omdat het soms té snel ging. 
Je leest het boek vanuit twee perspectieven: Hannah en Lize. Het zijn twee totaal andere personages en hebben beide hun eigen problemen. Lize is verlegen, staat klaar voor haar vrienden en helpt iedereen waar ze kan. Ook is ze bang dat andere haar uitlachen om iets wat ze doet. Hannah is juist zelfverzekerder, maar is bezorgt om haar broer, die zich vreemd gedraagt en thuis heeft ze veel problemen. Maar ook zij staat klaar voor haar vrienden. 

De personages zijn goed beschreven en je leeft met ze mee. Ook de andere personages, buiten Hannah en Lize, zijn goed beschreven. 

Het is een boek dat ik zeker aanraad. 4 sterren en een boek waarvan ik blij ben dat ik het gelezen heb!
Karakter uitgevers, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s