Recensie: Black Friday

Black Friday door Maren Stoffels
Black Friday is in september 2020 uitgekomen bij uitgeverij Leopold. Het boek is geschreven door Maren Stoffels. Over haar vorige boek, room service, heb ik ook een recensie geschreven. Klik hier om die te lezen. Het boek telt 201 pagina’s en is een paperback. 

Waar gaat Black Friday over? (flaptekst)
Na deze ontgroening hoor ik er eindelijk bij. 
Ik moet dit overleven, dat moet gewoon . 
Ik wil hierbij, ik móét hierbij. 
Ris en Megan doen mee aan de ontgroening van een studentenvereniging. Wie volhoudt, heeft vrienden voor het leven. De ouderejaars bedanken wrede, ronduit gevaarlijke opdrachten. Het hoogtepunt is de laatste dag van de ontgroening, de zogenaamde Black Friday. Een dag die gitzwart zal eindigen…
Raad ik Black Friday aan? 
Aangezien ik de andere jeugdthrillers van Maren Stoffels ook echt goed vond was ik benieuwt naar deze. De cover van Black Friday ziet er spannend uit en het is duidelijk te zien dat dit een spannend boek is. De achterflap heeft mijn nieuwgierigheid ook opgewerkt. 

Ik begon te lezen. Wat het verhaal ook erg spannend maakte is dat je afwisselt las tussen Megan, Ris en een getuigenverklaring. Dit zorgde ervoor dat ondanks dat er nog niets gebeurt was, het boek wel al spannend was. Want wat is er nou precies gebeurt op Black Friday? Je volgt de personages van maandag tot Black Friday. 

Het verhaal wordt goed opgebouwd en zoals ik al schreef, de spanning zit er al snel in. Aan het begin is het erg verwarrend. Want er wordt snel gewisseld tussen Rif en Megan. Tocht duurde het niet lang tot ik in het verhaal zat. 

De personages worden goed beschreven en zijn allebei erg anders. Ook de andere personages werden goed beschreven. Vooral de belangrijke bijpersonages leerde je goed kennen. In de karakters vanuit wie je las, Rif en Megan, kon ik me goed inleven. 

Aangezien het een jeugdthriller is hoort daar ook een onverwachts einde bij. En ook dit keer is dat gelukt. Maren Stoffels heeft een fijne schrijfstijl en heeft de spanning er gedurende het hele boek in weten te houden. Dit boek krijgt van mij 4,5 sterren en ik raad dit boek ook aan. 

Uitgeverij Leopold, bedankt voor dit recensie exemplaar!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s