Recensie: Floppy

Floppy door P.P. Van Cauwenbergh

Floppy heeft het licht gezien is een Young Adult geschreven door P.P. Van Cauwenberg. De illustraties zijn gemaakt door Patrick Van Oppen. Het boek telt 120 pagina’s en kwam in 2020 uit bij uitgeverij Clavis. 
 

Waar gaat Floppy over? (flaptekst)

Dieter Floppy is de weg kwijt. Wie is hij? Waar komt hij vandaan? En wie kan hem de weg weer wijzen? Zijn ouders? Zijn vrienden? Zijn nieuwe leraar? Pastoor Von Apfelstrudel? Of een eenzame cowboy uit het Wilde Westen. Niemand lijkt echt geschikt, maar toch wordt onze held na elke ontmoeting wat wijzer en rijper. Misschien zijn vragen wel belangrijker dan antwoorden?
Een grappig, maar diepgravend verhaal, dat leest als een absurde roadmovie over alles en niets. Voor lezers vanaf 15 jaar.

Raad ik Floppy aan?

Ik vond de uitstraling van het boek misschien wat kinderachtig, maar dat was het verhaal zeker niet. Het las enorm snel en het boek was dan ook niet erg dik. De illustraties die erin zaten waren ook wel leuk.
Als je begint met lezen gebeurt er meteen veel, dus je zit er al snel in. Toch was de verhaallijn aan het begin van het boek nog wat verwarrend, gelukkig wordt alles snel duidelijker.
Floppy was de hoofdpersoon en je volgde hem ook het hele verhaal. Er waren geen wisselende perspectieven. Hij was wel diepgaand, maar er had meer op hem ingegaan kunnen zijn. De andere personages begreep ik allemaal wel en vond ik diepgaand genoeg. Met Floppy leefde je ook goed mee.

De schrijfstijl was goed. Soms vond ik het verhaal wel een beetje onrealistisch of toch een beetje kinderachtig. Toch las het boek vlot en had ik het snel uit.
Het is een grappig boek vol avontuur dat ik 3,5 sterren geef!
Uitgeverij Clavis, bedankt voor dit recensie exemplaar!
3,5/5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s