Recensie: het hart van de adelaar

Het hart van de adelaar door Emmelie Arents
Het hart van de adelaar is het debuut van Emmelie Arents. Het boek telt wel 351 pagina’s en is 25 augustus 2020 uitgekomen. Hamley Books heeft het boek uitgegeven en het is een Young Adult. 

Waar gaat ‘het hart van de adelaar’ over? (flaptekst)
Joana Sky bezit het vermogen om dodelijke wensen uit te spreken, een talent dat in Tuvalon wordt gevreesd en vernietigd. Wanneer ze ten onrechte wordt veroordeeld tegen het uitspreken van een Hartbewerking, gaat ze de doodstraf tegemoet. 

Koning Damon heeft echter andere plannen voor het meisje dat in staat is harten te verpulveren. Ze begrijpt al snel dat haar leven gespaard werd met slechts één doel: het uitroeien van het rebellenleger: de Adelaars. De tegenstanders worden sterken, maar Joana’s training aan het hof vormt haar tot het perfecte wapen. 

De opdracht van de koning is harteloos: hij beveelt Joana om de Adelaars te vernietigen. Lukt het haar om weerstand te bieden en te overleven zonder haar eigen hart op te offeren. 

Raad ik dit boek aan?
Het hart van de adelaar is een prachtig geschreven debuut. Het boek begint op een spannend moment waardoor je meteen in het verhaal zit. Er is niet veel uitleg nodig om je te laten begrijpen wat er aan de hand is. 
In het begin van het boek zitten er ook nog niet zoveel personages in, wat ervoor zorgt dat je iedereen goed leert kennen en de personages makkelijk kan onthouden. Aangezien het hof ook voor Joana onbekend is leer je samen met haar de personages en het hof kennen. 

Een groot deel van het boek lees je vanuit Joana. Maar op een gegeven moment wordt er veel van perspectief gewisseld. Dit is een leuke toevoeging aan het verhaal en zorgt meteen dat je hetzelfde onderwerp vanuit meerdere perspectieven leest. Joana is dapper, staat klaar voor haar vrienden en vecht voor wat zij het goede vindt. Je leeft goed met haar mee en ze is erg goed beschreven. 

Het boek heeft ook een romantisch randje. Er zijn namelijk meerdere personages voor haar gevallen… Ook de spanning zit er gedurende het verhaal goed in. Wie spreekt de waarheid? Wat is het goede? Het blijft ook altijd spannend en is niet voorspelbaar. 

Ik geef niet vaak 5 sterren, maar dit betoverende debuut kan ik niet minder sterren geven. Ik heb het niet weg kunnen leggen.  Het is een spannend boek dat veel verschillende elementen bevat. Kortom, het is een enorme aanrader.


5/5 sterren                                   

5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s