Recensie: zullen we het liefde noemen?

Zullen we het liefde noemen? door Tine Bergen
Zullen we het liefde noemen? is door Tine Bergen geschreven. Het boek telt 264 pagina’s en is in 2020 uitgegeven door uitgeverij Vrijdag. Het is een psychologische thriller.
Waar gaat ‘zullen het liefde noemen?’ over? (flaptekst)
Esther houdt van haar man Stef en van haar kinderen, uiteraard. Ze houdt van haar vader, al zou ze dat soms liever niet willen. Want houdt haar vader wel van haar? En hoeveel houdt Esther van die andere man, Jack? 
Wanneer haar achtjarige zoon Linus de overbuurman doorrijdt, wijst alles op een ongeluk. Dat gelooft Esther toch. Maar is dat wel zo? Want die overbuurman is ook wel de leerkracht die Linus vorig schooljaar het leven heel erg zuur maakte. De inspecteur die op de zaak wordt gezet doet zijn werk grondig, rest Esther geen andere keuze dan dit zelf ook te doen. Al moet ze daarvoor haar eigen leven wel heel scherp onder de loep nemen. Van hoeveel mensen kun je tegelijkertijd houden? En hoeveel doe je voor de mensen die je graag ziet? 
Raad ik dit boek aan?
Ik zag op Instagram erg veel over dit boek voorbij komen en werd er erg nieuwsgierig naar. Een kind die een leerkracht doodrijdt, wat is daar precies gebeurd? En een kind doet dat toch niet met opzet? Of wel? 

Ik begon te lezen en zat er algauw in. Wat wel verwarrend was, (en niet alleen aan het begin, maar ook later in het boek) was dat er soms tussen het ‘nu’ en het verleden gewisseld werd en het soms niet meteen duidelijk was in welke tijd je op dat moment las. 

Je las het boek vanuit Esther, je leefde mee met haar én kon je goed in haar inleven. De andere personages waren ook goed beschreven, alleen vond ik dat Linus wel heel weinig in het verhaal kwam, terwijl hij toch echt zijn leerkracht heeft doodgereden. 
Het plot moet toch even ter sprake komen. Ik zal niet vertellen wat er precies gebeurd is, alleen dat het einde onverwachts kwam (maar dat is in bijna elke thriller gelukkig zo;)). 

Het boek had een verhaallijn die goed gevolgd werd en de schrijfstijl vond ik ook erg goed! Ik raad dit boek zeker aan en geef het 4 sterren. 

Uitgeverij Vrijdag, bedankt voor dit recensie exemplaar!
4/5 sterren                            

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s