Recensie: De ijzige verloofde

De ijzige verloofde door Chriselle Dabos
De ijzige verloofde is het eerste deel van een vierdelige serie: de spiegelpassante-serie. Dit boek kwam in 2020 uit en is geschreven door Chriselle Dabos. Het boek is uitgegeven door Luitingh-Sijthoff en telt 523 pagina’s. Het boek is uit het Frans vertaald door Eef Gratama.

Waar gaat de ijzige verloofde over? (achterflap)
Ophelia, een eigenzinnig buitenbeentje en onbegrepen genie, heeft unieke gaven: ze kan door spiegels reizen en ze kan met haar handen de geschiedenis van voorwerpen lezen. Ze leidt een rustig bestaan op de ark Anima. Tot ze onverwachts wordt uitgehuwelijkt aan Thorn, een introvert maar invloedrijk lid van de Drakenclan. Ophelia is gedwongen haar verloofde te volgen naar de Hemelburcht op de ijzige ark Pool, waar niemand te vertrouwen is. Daar ontdekt ze dat ze een pion is in een politiek spel dat niet alleen verschrikkelijke gevolgen heeft voor haar eigen leven, maar ook voor haar geliefde ark Anima. 
Raad ik dit boek aan?
Laat ik beginnen met de cover. Ik vind hem zó mooi! Het sprak me meteen aan. Ook de achterflap klonk veelbelovend. Ik hoorde veel positieve verhalen en ben erg blij dat ik het boek gelezen heb.
Ik werd meteen meegetrokken in het verhaal. En aan het einde was ik meteen benieuwd naar het tweede deel. Jammer genoeg duurt het nog even tot die uitkomt! Je leest het al, ik raad dit boek zeker aan.
De schrijfstijl was erg mooi en beeldend en het verhaal zelf werd goed geschreven. Alles werd in het begin snel, maar duidelijk geintroduceerd, waardoor je al snel in het verhaal zat en alles begreep. Samen met Ophelia ontdekte je de Drakenclan, die erg goed en beeldend werd beschreven.
Je leest het verhaal via Ophelia. Ophelia is een personages met haar eigen mening. Ondanks dat ze er, volgens de andere personages, erg breekbaar en zwak uitziet, weet ze zichzelf altijd goed te redden. Ze weet wat ze wil, maar denkt ook aan haar familie. Ze is ook eerlijk, liegen kan ze slecht. Je leeft mee met Ophelia en zit echt in haar gedachten. 
De andere personages zijn meestal ook goed verteld. Toch merkte ik dat er aan haar verloofde, Thorn, weinig aandacht werd besteed. Terwijl hij toch een grote rol heeft, zelfs de titel draait om hem: de ijzige verloofde. 
Ook het verhaal is erg leuk en de wereld waarin ze leven is goed beschreven. Het is een sprookjesachtig verhaal, dat niet weg te leggen is. Het boek is dik, maar ik vloog er doorheen. Natuurlijk raad ik dit boek ook aan. Ik geef het 4,5 sterren en kijk uit naar de volgende delen.
Luitingh-Sijthoff, bedankt voor dit recensie-exemplaar!
4,5 sterren                                

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s