Recensie: Liefde van A tot Z

Liefde van A tot Z door S.K. Ali
Liefde van A tot Z kwam 27 augustus 2020 uit in Nederland. Het boek is geschreven door S.K. Ali en uitgegeven door BestofYa. Het boek telt wel 352 pagina’s en is een Young Adult. 

Waar gaat ‘liefde van A tot Z over’? (flaptekst)
EEN WONDER: iets dat je heel bijzonder vindt, zelfs al is het eigenlijk heel gewoon. Zoals de frietjes van de moeder van Adam die ze samen maakten.
EEN RARITEIT: iets vreemds, of iets dat je aan het deken zet, zoals van Zayneb die zijn klas maar blijft volhouden hoe ‘slecht’ moslims zijn. 

Zayneb, de enige moslim in de klas, is niet slecht. Ze is kwaad. Als ze geschorst wordt, vertrekt Zayneb naar haar tante in Doha, Qatar. Ze voelt zich schuldig omdat ze ook haar vriendinnen in de problemen heeft gebracht en beloofd zichzelf om minder confronterend te worden.
Adam heeft multiple sclerose, de ziekte waaraan hij zijn moeder verloor, en vertrekt ook naar Doha om zijn familie te bezoeken. Hij probeert om zijn diagnose geheim te houden voor zijn vader en zusje. 

Zayneb en Adam ontmoeten elkaar op het vliegveld. En dan? Dan volgt er een verzameling van wonderen en rariteiten.

Raad ik dit boek aan?
De cover is zo mooi, de flaptekst maakte me nieuwsgierig en het verhaal sprak me aan. Al drie redenen waarom ik dit boek wilde lezen. 

Het verhaal begint met een korte inleiding, waarom ze allebei hetzelfde dagboek zijn begonnen. Natuurlijk is iedereens dagboek anders, maar ze hielden beide een ‘wonderen en rariteiten dagboek’ bij. Je zit ook meteen in het verhaal en het gaat vooral aan het begin erg vlot. 

Tijdens het lezen, lees je afwisselend vanuit Adam en Zayneb. Dit is erg prettig bij het lezen en hun verhalen zijn erg verschillend, wat extra leuk is. Zayneb aarzelt niet om zichzelf te verdedigen en Adam heeft er veel moeite mee om zijn vader en zusje over zijn diagnose te vertellen. Je leert beide personages naarmate het verhaal steeds beter kennen. 
Het verhaal is erg beeldend en realistisch geschreven. De gedachten en daden die ze doen, zou ik iemand in het echt ook zien doen. Ook kon ik me erg goed inleven in de personages. De andere personages waren ook erg goed beschreven. 
De verhaallijn is ook erg leuk en soms krijgt het boek een andere wending dan je verwacht. Het leest van begin tot eind vlot en is ik raad dit boek ook erg aan. Ik geef het 4,5 sterren. 
Best of YA, bedankt voor dit recensie exemplaar!
4,5/5 sterren                                 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s