Recensie: Skoftig

 

 

Skoftig door Marleen Hartog

Skoftig is een 320 pagina’s tellend boek dat door Marleen Hartog geschreven is. Het is in 2019 uitgegeven. Als je hier klikt vindt je meer informatie over het boek.
 

Flaptekst ‘skoftig’

Skoftig is een snelle triller over een aantal jongvolwassenen die zoekende zijn. Wie beheerst de kunst om zich werkelijk los te maken van zijn verleden? En wie raakt verstrikt in het web van de toekomst?
 
Tijdens het kermisweekend in een dorp in West-Friesland worden alle relaties in een moordend tempo op scherp gesteld. Het is kiezen of verliezen. Wie overleefd zijn verleden?
 
“Een zoektocht. 
Een ontvoering. 
Een zelfdoding. 
Een gezin dat uit elkaar spat.
Een moord. (Of meer dan een…)”
 

Is Skoftig een aanrader?

Ik las dit boek voor de blogtour. Het boek ziet er al uit zoals je zou verwachten bij dit boek. Spannend. De flaptekst maakte me ook erg enthousiast over dit boek. Ik heb het boek ook snel uitgelezen. Want toen ik eenmaal begonnen was kon ik  het boek niet wegleggen.
 
“Wat gebeurt er als je de controle over je eigen leven verliest?
 
Je wisselt niet alleen met perspectieven tussen de personages, maar ook in tijd. Een deel speelt zich namelijk jaren geleden af. Dit maakt het extra spannend want wat heeft dat ermee te maken? Hoe wordt het een verhaal? Tijdens het lezen vraag je je niet alleen dit af. Ook vraag je je af wie de dader is. En waarom doet hij dit? 
 
Er gebeurt veel tegelijk en het zit goed in elkaar. Alles klopt en ondanks het ingewikkelde plot, snap je alles wel. Ik was verbaasd op het eind, ondanks dat als je terugdacht het wel begreep. Het einde ga ik natuurlijk niet verklappen, maar toch wilde ik laten weten dat het einde óók erg goed is!
 
“Minutenlang was het stil. Beide lieten ze de informatie tot ze doordringen.”
 
Het boek is dik, toch lees je er vlot doorheen. Je blijft nergens te lang hangen, maar het verhaal is ook niet kort. Soms was het boek wel erg verwarrend en gebeurde er iets te veel tegelijk. 
 
Met de spanning zit het zeker goed. Dat is een van de redenen waarom ik het boek niet weg kon leggen. Het was erg spannend en ik wilde de dader weten!
 
Ik raad dit boek zeker aan en geef het 4,5 sterren.
 
Ik dank Marleen Hartog voor dit exemplaar. 
 
                                       
 

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s