Blogtour: Vicious

Vicious, Sinners of Saint 1 door L. J. Shen
Vicious is het eerste deel van de serie: Sinners of Saint. Het telt 306 pagina’s en is uitgegeven door Tinteling Romance. Het is een New Adult die eind augustus 2020 uitkwam. Het boek is geschreven door L. J. Shen

Waar gaat Vicious over? (De flaptekst)
Emilia:
Ze zeggen dat liefde en haat hetzelfde gevoel zijn, ervaren onder andere omstandigheden. Het is waar. De man waarover ik ’s nachts droom, is ook de man die me opjaagt in mijn nachtmerries. 
Hij is een briljant advocaat.
Een crimineel. 
Een beeldschone leugenaar. 
Een duivel en een engel, een monster en een geliefde. 
Tien jaar geleden dwong hij me te vertrekken uit het plaatsje uit de kust waar we woonden. Nu is hij in New York om me op te halen. En pas als ik met hem meega laat hij me met rust. 
Vicious:
Ze is een kunstenares die maar amper kan rondkomen. Prachtig en ongrijpbaar, zoals kersenbloesem. Tien jaar geleden stormde ze onaangekondigd mijn leven binnen en zette alles op zijn kop. 
Daar heeft ze een prijs voor moeten betalen. 
Emilia LeBlanc is off limits. 
Ze is de ex van mijn beste vriend. 
De vrouw die mijn meest duistere geheim kent. 
Dat zou me wel van haar spoor af moeten houden, maar dat doet het niet. Ze haat me. Niet dat ik me daar iets van aantrek. Ze kan maar beter aan me beginnen te wennen, want ik laat haar niet los voor ik klaar ben met haar.
Raad ik Vicious aan?
Ik ben erg blij dat ik mee mocht doen aan deze blogtour. De flaptekst had me namelijk erg nieuwsgierig gemaakt naar dit boek nadat ik die had gelezen.
Het boek voldeed zeker aan de verwachtingen die ik had. Het boek las erg vlot, terwijl het 306 pagina’s had. Ik ben dan ook door het boek gevlogen en had hem binnen 2 dagen uit. 
“Ik niet dat je in de buurt van mijn dochter komt, Baron. Je bent niet goed voor haar.”
Ik zat niet meteen in het verhaal. Aan het begin moest ik echt even inkomen. In het boek wordt er gewisseld van ‘nu’ en ‘tien jaar geleden’ en er wordt van perspectief gewisseld tussen ‘Vicious’ en ‘Emilia’. Vooral de wisselingen tussen de tijden wat iets wat aan het begin een beetje vaag was en omdat je het verhaal nog niet kende, ging het allemaal wel heel snel. Gelukkig werd het na een paar hoofdstukken duidelijk en daarna kon ik het boek bijna niet wegleggen. De schrijfstijl vond ik prettig lezen.
De personages 
Zoals ik al had geschreven wissel je niet alleen tussen twee tijden, maar ook tussen twee personages: Vicious en Emilia. 
Zelf kreeg ik tijdens het lezen het idee dat Emilia belangrijker was dan Vicious. Ik weet niet precies waarom. Was Emilia meer aan het woord? Of kon ik me beter inleven aan Emilia? Ik denk dat het ook deels komt omdat zij meer uitgediept is. Vicious vond ik heel lang erg vaag en minder diepgaand dan Emilia. Het paste ook wel bij het personage Vicous. Emilia was een leuk personage, waarin je je goed kon inleven.
“Ze wist dat ik gelijk had. Ik was nog steeds op zoek naar een andere baan, want ik wist dat deze slechts tijdelijk was.”

Vicious was ook goed uitgediept, maar jammer genoeg minder dan Emilia. Toch begreep je hem ook goed en je kreeg echt een kijkje in zijn gedachten, ook in die van Emilia natuurlijk. 
“Ondanks alles wat ik had gedaan, was ze nog steeds hier. Wat zeg ik, ze was nog steeds sterk.”

Vooral hoe Emilia en Vicious over elkaar dachten en wat ze van elkaar vonden werd goed beschreven. De andere personages, zoals Rosie, het zusje van Emilia waren ook erg goed beschreven. Dit maakte het verhaal sterker. 
Conclusie:
Ik raad dit boek aan. Het is een vlot lezend boek met personages die goed beschreven werden. Ik geef dit boek 4 sterren.
Tinteling Romance, bedankt voor dit recensie-exemplaar!
4/5 sterren                                    

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s