Recensie: Het volk van Danu

Recensie: Het volk van Danu
Het volk van Danu is uitgegeven door Batavia Publishers. Het is geschreven door Margareth Hol en telt 144 pagina’s. Het is in Juni 2020 uitgekomen. Het is een verhaal voor kinderen vanaf twaalf jaar. 
Waar gaat het volk van Danu over? (Achterflap)
De Keltische cultuur is rijk aan sprookjesachtige sagen, mythen en legenden. Een aantal daarvan is verwerkt tot het fantasy verhaal Het volk van Danu. 
Danu is de knappe en vriendelijke koningin van een vreedzaam en begaafd volk dat leeft op het Smaragdgroene Eiland. Op een dag wordt zij verstoten door de wraakzuchtige Balor die gebruik maakt van Het Kwaadaardige Oog en agressieve wezens. het prachtige eiland dreigt hierdoor ten prooi te vallen aan de eeuwige duisternis. De jonge Finn en Lugh zijn bezig met hun opleiding tot ridder, maar worden plotseling heel belangrijk in de herovering van de macht. Zal het ze lukken om Balor te verslaan en et volk van Danu te redden
Een spannend en meeslepend verhaal over moed, vriendschap en trouw, gebaseerd op oude Keltische Legenden. 
Raad ik dit boek aan?
Ik vond het erg leuk dat het gebaseerd is op oude Keltische Legenden. Ook de cover, die ik erg mooi vind en de achterflap. Jammer genoeg duurde het erg lang voor ik in het verhaal kwam. Sommige stukken in het boek gingen erg lang over hetzelfde onderwerp. Op een gegeven moment kwam ik er wel in en toen las het erg vlot.
Je wisselt vaak van perspectief en dat is erg leuk bij het lezen. Alleen aan het begin, als je het verhaal nog niet kent, gaat het allemaal een beetje te snel en kom je er dus net niet in. Maar toen ik in het verhaal zat waren de wisselende perspectieven erg fijn. Ook las je het verhaal soms vanuit de wraakzuchtige Baldor, dit zorgde voor extra spanning. 
De beschrijving van het eiland waren erg vermakelijk en leuk om te lezen. Het is een leuk verhaal. Maar geen echte strijd tussen goed en kwaad. 
Ik vond Lugh en Finn de leukste personges, vooral omdat ik hun het beste begreep en een beeld bij ze had. Ook Balor en Danu waren goed beschreven. Veel andere personages vond ik een beetje vaag. Toch vond ik de meeste personages erg goed beschreven. 
Ik geef dit boek 3 sterren, het was zeker leuk om te lezen, maar het was jammer dat ik er pas zo laat in kon komen. 
3/5 sterren                                   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s