Recensie: Verbeeld me

Verbeeld me door Tahereh Mafi
Verbeeld me door Tahereh Mafi kwam in augustus 2020 uit. Het is door BlossomBooks uitgegeven en het laatste deel van de Touching Juliette serie. Het boek telt 451 pagina’s. 

Waar gaat Verbeeld me over? (flaptekst)
Juliette Ferrars.
Ella Sommers.
Wat is waar en wat is gelogen?
Nu Ella weet wie Juliette is en waarvoor ze is gecreëerd, is alles alleen maar ingewikkelder geworden. Terwijl ze worstelt met haar verleden en een toekomst tegemoet gaat die onzekerder is dan ooit, vervagen de lijnen tussen goed en kwaad – net als die tussen Ella en Juliette. Met oude vijanden op de loer, lijkt zij niet de enige die kan beslissen over haar lot. De dag des oordeels voor Het Herstel komt dichterbij, maar zal ze zelf kunnen kiezen aan welke kant ze vecht?
“Hallo wereld.

Je zult me niet vergeten.”
Raad ik dit boek aan?
Net als veel andere fans van de Touching Juliette serie keek ik enorm uit naar dit laatste deel. Een aantal maanden geleden heb ik al de boeken gelezen, behalve deze. Het laatste deel. Verbeeld me kwam deze maand eindelijk uit en ik ben blij dat ik dit boek gelezen heb. De cover is natuurlijk ook weer enorm mooi. Het was natuurlijk vooral het verhaal dat ik al kende, maar de cover kon niet onbesproken blijven.
In Verbeeld me wisselen de perspectieven tussen Kenji en Ella (Of Juliette). Dit is erg leuk voor de afwisseling en vooral in het begin van het boek erg handig. Je leeft met beide personages erg mee en krijgt echt een kijkje in de gedachten van deze personages. 
“Elke nieuwe herinnering wordt bezorgd met een emotionele gewelddadigheid die doordringt tot in mijn binnenste, die mijn geest reoganiseerd.”
Wat ik wel merkte is dat het soms iets te lang over hetzelfde onderwerp doorging, gelukkig las het boek wel vlot, maar dit was soms toch een beetje jammer. Dit boek is wel een einde van de serie ongeveer zoals die ik die voor ogen zag. 
De schrijfstijl van Tahereh Mafi is zoals in de vorige boeken erg fijn. Ook de achtergrond en de personages zelf beschrijft ze erg goed. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik het boek niet weg kon leggen.
Ik raad dit boek zeker aan. Ik geef het 4,5 sterren. Het boek is natuurlijk wel het leukst als je de andere delen ook gelezen hebt. Het was een vlot lezend boek met een fijne schrijfstijl die ik niet weg kon leggen.
Uitgeverij Blossom Books, bedankt voor dit recensie exemplaar.
4,5/5 sterren                                

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s