Recensie: Verstild water

Recensie: verstild water
Verstild water is het debuut van Karin Bijl. Het is een 236 pagina’s tellend boek. Het boek kwam in 2020 uit.

Waar gaat ‘verstild water’ over?
Wat gebeurt er met je als je partner, die je dacht redelijk te kennen, al drie maanden vermist is?
Sanne woont samen met kater Meneer Jansen in Zaandam. Ze pakt haar leven stukje bij beetje weer op na de verdwijning van Max. Gesteund door ode en nieuwe vrienden ontrafelt ze in kleine stapjes wat er is gebeurd. Onverwachte gebeurtenissen brengen haar van ‘koekoeksvreters-stad’ Zaandam naar het zilte Den Helder, waar ze stuit op de onthutsende waarheid en ze komt tot een verbijsterende conclusie. 
Is ‘verstild water’ een aanrader?
Via een Instagram actie kwam ik aan dit boek. Ik had er wel wat over gehoord en was er nieuwgierig naar geworden. De cover is namelijk erg mooi en de flaptekst sprak me aan. Deze thriller begint namelijk niet op het moment dat er iemand verdwijnt, maar drie maanden later. Want hoe ga je ermee om als iemand drie maanden weg is? En wat als je stap voor stap dichter bij de waarheid komt?
Het boek leest vlot en er gebeurt altijd wel iets. Al vanaf het begin van het boek zat ik in het verhaal. Er zitten meerdere kleinere verhaallijnen in, wat ook erg fijn is bij het lezen. De verhaallijnen passen goed in elkaar en maken het verhaal samen af. 
Ook wordt alles goed beschreven en heeft Karin Bijl een fijne schrijfstijl. Zelfs in dit spannende en soms ontroerende boek zit soms humor. 
Het plot is goed uitgedacht en tussendoor las je soms een paar zinnen vanuit iemand anders. Wie dat is en waarom je uit die persoon leest heb je aan het begin nog niet door. Dit maakte het boek extra spannend. Het plot klopte en het boek had de nodige plottwist. Het bleef spannend en er gebeurde veel.
Het hoofdpersonage: Sanne is erg goed beschreven en er is diep op ingegaan. Je leest het verhaal ook vanuit Sanne. Sanne is een personages waarin je je goed kan inleven. Ze woont samen met haar kat meneer Jansen en dacht haar partner Max goed te kennen. Ook haar onderlinge relaties met andere personages wordt goed beschreven. Ook is Sanne niet bang om te zeggen wat ze vindt en helpt ze mensen waar ze kan. 
De meeste andere personages, zoals haar schoonmoeder, ook. Toch vind ik sommige personages, die wel een grotere rol hebben in het verhaal, nog wat te oppervlakkig beschreven. Het verhaal had sterker kunnen zijn als die personages ook diepgaander waren geweest. 
Ik raad dit boek aan, het is een spannend boek die vlot leest. 
4/5 sterren                                                 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s