Recensie: oogvocht

Oogvocht door Ilona van Hilst

Oogvocht is geschreven door Ilona van Hilst. Het boek is uitgegeven door Batavia Publishers. Ilona van Hilst heeft ook: de uitweg, geschreven. Het boek telt 288 pagina’s en is een paperback. Deze thriller kwam april 2019 uit.

Waar gaat ‘oogvocht’ over?

Isis heeft een goed bestaan opgebouwd voor zichzelf. Samen met haar verloofde Walter leidt ze een succesvol bedrijf. Maar haar leven verandert plotseling als haar broer Bram op de stoep staat. Hij beweert dat hun moeder jaren geleden vermoord is door hun stiefvader. Hoewel Isis het verhaal aanvankelijk niet geloot, regels ze wel een bezoek bij haar biologische vader. Die vermoedt dat er 21 jaar geleden iets vreselijks heeft plaatsgevonden, toen Isis en Bram bij hun moeder en stiefvader in Frankrijk woonden. Wanneer Isis kort daarna voor haar werk afreist naar het Egyptische Luxor, kan ze niet vermoeden dat haar leven plotseling in gevaar is door een mythische gebeurtenis.

Wat vind ik van oogvocht?

Na het lezen van ‘de uitweg’ was ik erg benieuwt naar het andere boek van Ilona van Hilst. Ik begon daarom met het lezen van ‘oogvocht.’ Ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Maar waarom eigenlijk?

Het begin is meteen spannend. Want is er gebeurt in Frankrijk? Waarom staat Bram na 19 jaar weer op de stoep? Dit zorgt ervoor dat ik meteen in het verhaal getrokken werd. Wel bleef het verhaal in het midden van het boek even te lang hangen bij hetzelfde moment. Dat was minder leuk aan het boek. Gelukkig is laatste gedeelte van het verhaal wel weer spannend en leest het vlot.

In het boek lees je het verhaal vanuit meerdere perspectieven, maar grotendeels uit die van Isis. Er is diep genoeg ingegaan op alle personages en daardoor begreep ik ze goed. Er was weinig verwarring met de personages en ik had altijd wel door wie wie was. Dit was bij het lezen erg fijn. In Isis kon ik me ook goed inleven. Hierdoor begreep je het verhaal beter.

“De gedachten aan het moment dat ze haar vader vier jaar geleden onbegrepen de deur had gewezen had ze tot aan vorige week nog ver weggestopt.”

Ik kwam al snel te weten wat er ongeveer gaat gebeuren en dat haalt een deel van de spanning weg. Dat is wel jammer, maar gelukkig is er nog genoeg geheim wat pas later in het verhaal verteld wordt. Ook tast je lang genoeg in het duister met de vraag wie er te vertrouwen zijn en wie niet.

Alle plekken waar ze zijn worden goed beschreven en het is niet vaag. Ook is het meteen duidelijk vanuit welk perspectief je leest.

Ik raad ‘oogvocht’ wel aan en geef het 3,5 sterren.

Uitgeverij Batavia Publishers, bedankt voor dit recensie-exemplaar.

3,5/5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s