Recensie: de honger

De honger door Kasper van Beek
De honger is een thriller van 320 pagina’s en is geschreven door Kasper van Beek. Het boek is in 2020 uitgegeven door uitgeverij Cargo.
Waar gaat ‘de honger’ over?
Liam Sandberg, zijn vroeg Evi en hun dochter Yana komen na een weekendje weg thuis in Amsterdam. Op de salontafel ligt een onbekende afstandsbediening met daarop een gele post-it. Op het papiertje staat PLAY geschreven. Als Liam de afstandsbediening gebruikt verschijnt hun eigen woonkamer op de televisie, gefilmd van een hoog standpunt. Door het beeld loopt Evi, in een badjas. Dan worden er zes afzonderlijke schermen zichtbaar. Op elk beeld is een ander deel van hun huis te zien, en ook Liam en Yana zijn gefilmd. Rechtsboven staat een datum en een tijd, en als Liam doorspoeld vliegen de dagen voorbij.
De volgende dag vindt de politie zeventien verborgen camera’s in het huis van Liam Sandberg. Rechercheur Isabella Neri staat voor een raadsel. Wie heeft de camera’s geplaatst? En waarom wil iemand de familie Sandberg elke minuut van elke dag filmen?
Is ‘de honger’ een aanrader?
De flaptekst van het boek maakte me erg nieuwgierig. Ook de cover hielp daarbij. Het verhaal geeft me zonder het gelezen te hebben al een onveilig gevoel: gefilmd worden in je eigen huis. 
In het boek wordt er vaak van perspectief gewisseld. Dit is bij het lezen prettig aangezien je daardoor het verhaal vanuit meerdere kanten ziet. Vooral in het begin zorgde het ervoor dat het verhaal meteen spannend werd. De personages zelf vindt ik soms iets te vaag. Je weet niet goed wat je van ze kunt verwachten en er is niet echt diep op ingegaan. 
“Er kijkt altijd iemand mee…”
Het lijkt alsof er meerdere verhalen tegelijk afspelen. Ze komen op een mooie manier samen. Het plot vond ik ook sterk geschreven. Tijdens het lezen tast je lang in het duister naar de dader en zijn motief. Het is daardoor erg spannend en zorgt dat je wil blijven doorlezen. 
Het boek heeft zeker geen spanning tekort. Al sinds het eerste hoofdstuk was je benieuwt naar het laatste. Wie is de dader? Waarom hingen er zeventien camera’s in het huis?
Deze bloedstollende thriller is daarom dus ook echt een aanrader!
Uitgeverij Cargo, bedankt voor dit recensie exemplaar!
4/5 sterren                                                 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s