Recensie: weg van jou

Recensie: weg van jou
Weg van jou is het tweede boek dat door Sophie Jansen geschreven is. Het boek is uitgegeven door Karakter uitgevers in Juni 2020. Het boek telt 192 pagina’s. 

Waar gaat: weg van jou over?
De Romereis moet het leukste moment worden van hun tijd op school. Juul, Fenna en Sam zijn een dag voor vertrek dan ook op van de zenuwen. Fenna kan niet wachten om samen met haar vriendje Niels romantisch door Rome te wandelen. Maar Juul heeft ook gevoelens voor Niels. Moet ze hier met hem over praten?
Het bericht dat een gevaarlijke crimineel is ontsnapt zet de boel op scherp: tijdens het avondeten blijkt dat Fenna spoorloos is verdwenen. En als de vriendengroep vervolgens vage berichten met aanwijzingen krijgt, staan ze voor een moeilijke keuze.
Is dit boek een aanrader?
Na dit boek en ‘volg’ me van Sophie Jansen gelezen te hebben wil ik zeker meer leze van deze auteur. ‘Weg van jou’ is een spannende Young Adult. Ik had alleen verwacht dat het wat spannender zou zijn.
Het boek leest erg vlot en is soms grappig. Het is erg realistisch geschreven en ik kon me goed inleven in de personages, vooral in Juul. Juul is een leuk personage en ze neemt je mee in het verhaal. 
Het verhaal leest vlot en had eigenlijk wel wat langer gemogen, want pas aan het eind van het verhaal werd het echt spannend. De inleiding duurde erg lang en het verhaal was natuurlijk erg leuk, maar het verhaal zou sterker zijn als de spanning eerder begon en langer duurde. Gelukkig was het een verhaal die alsnog erg leuk was en werd de verhaallijn goed gevolgd. Ook gebeurde er natuurlijk wel iets. 
Over het plot is ook goed nagedacht. Ik ga het natuurlijk niet verklappen, maar ik zeg wél dat ik het niet aan zag komen. Er is nog een ander dingetje dat ik wat minder vind: soms duurde het net iets te lang tot je doorhad waar de personages op dat moment waren.
Al met al is het toch is het een boek dat ik je aan kan raden. Er zit humor in, is (in het laatste gedeelte) toch spannend en de verhaallijn is erg leuk. Ik heb genoten tijdens het lezen. Aan het begin van het boek staat een kaartje van Rome, dit is ook erg leuk! En er zat een toffe boekenlegger bij. 
Karakter uitgevers, bedankt voor dit recensie-exemplaar. 
3,5/5 sterren                                    

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s