Recensie: Ik wil jou(w) baby

Recensie: Ik wil jou(w) baby
Ik wil jou(w) baby is geschreven door Wendy Louise en uitgegeven door Wensboeken. Het boek telt 351 bladzijdes en de eerste druk kwam in oktober 2018 uit.

Waar gaat: Ik wil jou(w) baby over?
Sara Visser leeft haar droom.   
Ze runt Hoteldebotel, een hotel dat loopt als een tierelier, heeft de leukste familie op aarde en geniet van avondjes stappen met haar chicas. Achter haar schaterlach schuilt een groot verdriet. Sara wil niets liever dan een kindje krijgen. Maar die mannen… hou op, schei uit! Met haar dertigste verjaardag op de loer voelt ze de tijd dringen. Ze gooit het roer om en vertrekt naar Mallorca. 
Daar probeert ze stiekem zwanger te raken van haar beste vriend. Zal haar grootse wens uitkomen, zonder dat Alejandro het geheim ontrafelt? Of laat de woest aantrekkelijke Flamencogitarist Joaquin Sara’s plan mislukken?
Voel het verdriet op de moment dat Sara worstelt met leugens en bedrog en lach met haar mee tijdens de hilarische momenten. Valt Sara voor Joaquin (of toch voor Alejandro?) en schreeuwt ze van de daken: Ik wil jou baby! Of volgt ze het masterplan en denkt ze stilletjes: Ik wil jouw baby…
Is: Ik wil jou(w) baby een aanrader?
Op de achterflap staat: ‘voel het verdriet op de momenten dat Sara worstelt met leugens en bedrog en lach met haar mee tijdens hilarische momenten.’ Daar ben ik het zeker mee eens. Een groot deel heb ik met een glimlach op mijn gezicht gelezen (of zelfs hardop gelachen) en andere moment voelde Sara’s verdriet. In Sara kon je je erg goed inleven. 
Aan het begin was het jammer genoeg nog niet erg spannend en soms was het wel erg voorspelbaar, maar mede door de fijne schrijfstijl van Wendy Louise kon ik niet stoppen met lezen. Ondanks het begin las het boek wél vlot weg. En toen ik helemaal in het verhaal zat kwam er een plot twist die me niet meer los liet. 
Het is extra leuk dat er Spaanse woorden in worden gebruikt. Het speelt zich namelijk grotendeels op Mallorca af en aan het begin van het boek staat een miniwoordenboekje. Wat ik ook erg leuk vond is dat elke hoofdstuk begint met een quote, zoals:
Ten cuidado con lo que deseas… se puede hacer realidad
Pas op met wat je wenst… het zou zomaar uit kunnen kunnen uitkomen.”

Ook de cover kan niet onbesproken blijven. De rozenblaadjes op de cover beelden een gezinnetje uit. De cover in combinatie met de flaptekst maakte me erg nieuwsgierig. Wat gaat Sara doen? En krijgt ze die baby? 
Ik vindt de schrijfstijl van Wendy Louise erg leuk en het leest vlot. Ik zou ook zeker graag meer lezen van Wendy Louise! Ik raad het boek aan en geef het 3,5 sterren. 
Uitgeverij Wensboeken, bedankt voor dit recensie exemplaar!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s