Recensie: Ottilie en de monstermacht (#2)

Ottilie en de monstermacht door Rhiannon Williams
Ottilie is het tweede deel uit de trilogie geschreven door Rhiannons Williams. Het eerste deel is: Ottilie en de drochtenjagers en het derde deel is Ottilie en het welkende woud. Dit boek telt 330 pagina’s en is uitgegeven door Gottmer. 

Waar gaat Ottilie en de monstermacht over?
Ottilie is het eerste meisje dat zich ooit heeft aangesloten bij de drochtenjagers, een geheime organisatie die jacht maakt op kwaadaardige monsters. En als het aan haar ligt zal ze niet het laatste meisje zijn. De dreiging van de drochten neemt elke dag toe, en als de monsters zelfs binnen de muren van Fort Fiori opduiken, is niemand meer veilig. Ottilie gaat voorop in de strijd en ontdekt ondertussen steeds meer over het mysterie van de drochtenjacht. Maar zal het genoeg zijn? En wie is dat mysterieuze figuur dat haar vanuit de schaduwen in de gaten houdt?
Is Ottilie en de monstermacht een aanrader?
Ottilie en de monsternacht begint waar het eerste deel geëindigt was. Al snel werd je meegenomen in het verhaal en bleef je doorlezen. Net als het eerste deel is dit boek zeker leuk voor Young Adult en niet alleen voor kinderen van 12 jaar of ouder voor wie het verhaal bedoeld is. Voor kinderen van 12 jaar is het natuurlijk ook een leuk boek! Het is namelijk erg ‘volwassen’ geschreven. 
Het boek ging weer diep in op Ottilie, maar de bijpersonages bleven ook niet oppervlakkig. Je kroop ook in dit boek in de huid van Ottilie en leefde met haar mee. Een paar personages uit het eerste deel kwamen terug, maar er werden ook nieuwe personages geïntroduceerd en dat maakte het verhaal ook erg leuk.  In dit boek zaten een stuk meer plottwist dan in het eerste deel. 
“Was dat omdat alle heksen slecht waren? Was magie iets kwaadaardigs en onnatuurlijks, net als de drochten?”

Rhiannon Williams heeft de omgeving erg goed beschreven. Ze gaf een goed beeld van Fort Fiori en de omgeving. De drochten en magie, ze zorgde dat alles duidelijk was met genoeg mysterie om je door te laten lezen.
Ongeveer in het midden van het boek bleef je wel even iets te lang hangen bij hetzelfde onderwerp. Daar had het wel iets vlotter gemogen. Gelukkig was het begin en einde wel erg vlot geschreven en las je er zo doorheen. 
Ik raad dit boek zeker aan als je van avontuurlijk boeken die ook nog eens spannend zijn houdt. Er zitten leuke en grappige personages in en door het goede beeld dat je van de omgeving krijgt kan je je zeker goed inleven in de personages. In het najaar van 2020 komt het derde deel uit. Ik ben er nu al benieuwd naar!
3,5/5 sterren                                            

Eén reactie

  1. […] Ottilie en de Welkende Wereld is het derde en laatste deel van de trilogie. Het boek is geschreven door Rhiannon Williams en in oktober 2020 uitgegeven door Gottmer. Het is een paperback van 315 pagina’s. Wil je meer weten over het boek? Klik dan hier om hem te bestellen of voor meer informatie. Klik hier voor mijn recensie over het eerste deel, Ottilie en de drochtenjagers, en hier voor het tweede deel, Ottilie en de monstermacht. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s