Recensie: de geur van groen

De geur van groen door Pamela Sharon
De geur van groen is het debuut van Pamela Sharon. Het is door Moon Young Adult uitgegeven en telt 210 pagina’s. 

Waar gaat de geur van groen over?
Raaf is een doorsnee meisje van zestien. Ze houdt van lezen en is dol op haar beste vriendin May-Lin. Het enige wat haar leven anders maakt dan dat van de meeste tieners is dat ze blind is. Gelukkig vertelt May-Lin haar hoe kleuren ruiken en voelen. Zij creëert daarmee een wereld voor hen samen. Maar dan gebeurt er op een dag iets wat Raafs leven totaal op zijn kop zet en alle kleuren laat verdwijnen. In een wereld die niet alleen haar kleur maar ook zijn glans kwijt is, moet Raaf haar eigen weg zien te vinden.
Is het boek een aanrader?
Op Instagram vroeg ik hoeveel sterren jullie het zouden geven. Er werd erg gevarieerd antwoord gegeven. Van 4/5 sterren tot 1/2 sterren. Toch was het voor de overduidelijke meerderheid erg positief. Zelf ben ik er ook erg positief over. Het is een prachtig en aangrijpend debuut. 
“De wereld heeft de kleuren die je er zelf aan geeft.”
Dit verhaal liet me tijdens het lezen niet los. Het is onroerend en heftig om te lezen. Elk hoofdstuk begint met een kleur. Het is bijzonder om te lezen hoe een blinde kleuren ervaart. Zo is groen Raafs lievelingskleur en liet roze haar vroeger voelen alsof ze een prinses was. 
“Het groen van vers gemaaid gras en het geluid van de krekels in de tuin, of de kikkers die in de zomer om het hardst kwaken in de prutsloot achter ons huis. Het smaakt naar munt en frisse appels.”
Je volgt Raaf het hele verhaal. Je leeft enorm met haar mee en zit helemaal in haar hoofd. Wel vond ik dat je de andere personages net niet goed genoeg leerde kennen. Wat ik ook minder vond is dat het soms iets té snel ging. 
Er verandert veel in het verhaal en er zitten meerdere veranderingen in het verhaal. En dat alles in combinatie met een prettige schrijfstijl zorgde ervoor dat ik dit boek niet weg heb kunnen leggen. 
4/5 sterren                                    

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s