Recensie: onverwacht

Onverwacht door Jenni Hendriks en Ted Caplan
Onverwacht is geschreven door Jenni Hendriks en Ted Caplan. Dit 304 pagina’s tellende boek is een paperback dat door Gottmer is uitgegeven. 

Waar gaat Onverwacht over?
Veronica Clarke heeft een perfect leven: ze is mooi, populair én is slim. Als het eindexamenjaar voorbij is gaat ze naar de universiteit van haar dromen. Maar die plannen komen op losse schroeven te staan als haar vriendje gaatjes in het condoom prikt. Veronica leest op de school-wc’s de uitslag van een zwangerschapstest af: twee streepjes. Positief! 
Na lang nadenken kiest Veronica voor een abortus. Maar de dichtstbijzijnde kliniek is 1600 kilometer verderop en haar conservatieve ouders en vriendinnen mogen van niets weten. Noodgedwongen vraagt Veronica hulp aan haar voormalige beste vriendin Bailey, de schrik van de school (en ver daarbuiten). Wat er mis kan gaan op deze roadtrip vol empowerment? Ehm, alles… 
Is Onverwacht een aanrader?
Onverwachts is een boek vol humor, avontuur en plottwist. Ik las het boek in een avond uit, echt, ik kon niet stoppen met het lezen van dit boek. Het boek leest namelijk ongelofelijk vlot.
“Tijd om uit te vinden of mijn nachtmerrie voorbij was of nog maar net begonnen. Ik ritste mijn rugzak open en schrok ervan hoe hard het geluid weerkaatste. Hoewel ik alleen was, raakte ik het gevoel dat iemand wist wat ik deed niet kwijt.”
Ondanks dat het best heftig is; stiekem abortus plegen, zit er toch veel humor in dit verhaal. Vooral veel humor. Het verhaal begint met abortus, maar tijdens de roadtrip gebeuren er zoveel dingen dat abortus soms even naar de achtergrond verdwijnt. 
De personages zijn leuk en je leeft met ze mee. Toch ga je er niet heel erg op in. Ook begreep je niet alles wat ze deden, ze bleven wat te oppervlakkig. Wat ik ook minder vond is dat het verhaal wel erg onwaarschijnlijk is, er gebeurt zó veel. 
“De lucht uit de airco blies door haar haar, zoals de wind had gedaan toen we in de auto zaten. Nog altijd onderweg. Nog even vrij.”
Het verhaal vindt ik erg leuk en grappig, maar er mist wel veel. Sommige dingen waren erg vaag. Er zat wel een goede rode draad in het verhaal en die werd ook goed gevolgd.
Onverwacht is een vlot boek voor Young Adult over abortus, vriendschap en een roadtrip. 
3,5/5 sterren                                             

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s