Recensie: Midnight Sun

Midnight Sun door Stephenie Meyer
Midnight Sun is een boek van wel 672 pagina’s dat door Stephenie Meyer geschreven is. Het is 4 augustus 2020 uitgekomen en uitgegeven door Van Goor. Het hoort bij de Twilight Saga.

Waar gaat Midnight Sun over?
Toen Edward Cullen en Bella Swan elkaar ontmoetten in Twilight werd er een iconisch liefdesverhaal geboren. Dit onvergetelijke verhaal, verteld vanuit Edwards perspectief, krijgt in Midnight Sun een nieuwe en donkere wending. 
“Ik had nauwelijks een paar slokken genomen uit de beker die het leven te bieden had. Nu besefte ik pas wat ik allemaal had gemist, hoewel ik nog veel te leren had. Ik had nog zo veel leed voor de boeg, meer dan geluk, daar was ik van overtuigt. Maar het geluk was zo heerlijk en krachtig dat ik mezelf nooit zou vergeven als ik er ook maar een seconde van zou missen.”

Is Midnight Sun een aanrader?
15 jaar geleden kwam Twilight uit. Al sinds 2008 spreekt Stephenie Meyer of Midnight Sun en nu, eindelijk, is Midnight Sun er. 4 augustus 2020 kwam hij uit. Het is het verhaal van Twilight, maar dan vanuit het perspectief van Edward. 
Het is erg leuk om na de Twilight Saga ook dit boek te lezen. Dit boek kan ook los gelezen worden. Dit keer lees je niet vanuit Bella, maar vanuit Edwards perspectief, dit zorgt ervoor dat hetzelfde verhaal op een hele andere manier gelezen wordt. Tijdens het lezen weet je, als je Twilight gelezen hebt, wat er ongeveer gaat gebeuren. Toch is het anders beschreven. De tekst is wel hetzelfde, maar Edward leest gedachten en ziet andere dingen dan Bella. Zo is hetzelfde verhaal, toch een ander verhaal.
“Er waren maar vier stemmen die ik niet uit afkeer maar uit beleefdheid buitensloot: die van mijn familie, mijn twee broers en twee zussen, die zo gewend waren aan het gebrek van privacy in mijn nabijheid dat ze zich er zelfde druk om maakten. Voor hen deed ik echt die moeite. Als het even kon probeerde ik niet te luisteren.
Door Edwards perspectief ging het verhaal veel meer over de Cullens. Je leerde ze nog beter kennen, en ook de andere personages waren duidelijk. 
Soms gaat het boek wel heel lang over een bepaald moment door, maar verder leest het erg vlot. De verhaallijn in het verhaal is net als bij Twilight erg duidelijk en wordt goed gevolgd. 
Ik raad dit boek ook zeker aan. Het is spannend en vooral als je Twilight al hebt gelezen raad ik dit boek erg aan! 

                4/5 sterren 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s