Recensie: Dance or Die (Truth or Dance #3)

Dance or Die door Chinouk Thijssen
Dance or Die is het derde deel uit de Truth or Dance trilogie geschreven door Chinouk Thijssen. Deze jeugdtriller van 287 pagina’s is uitgegeven door Dance or Die. Turth or Dance is het eerste deel uit deze trilogie, en het tweede deel is Break a Leg. 

Waar gaat Dance or Die over?
Ik ben nog lang niet klaar met jullie. We zullen zien hoelang jullie het nog gaan volhouden. Spoiler: niet lang. 
Het einde van India’s dansopleiding is in zicht. Nog één jaartje en dan mag ze misschien auditie doen voor Het Nationale Ballet. Maar toch is ze er niet gerust op, want via de groepschat van Truth or Dance blijft er een levensgevaarlijke stalker haar en haar vriendinnen lastigvallen. En iets in haar zegt haar dat diegene dit schooljaar pas echt gaat toeslaan. India is geboren om te dansen, maar is ze ook bereid ervoor te sterven?
Is Dance or Die een aanrader?
Dance or Die is mijn favoriete deel uit deze trilogie. Meestal vindt ik eerste delen het leukst, maar bij dit boek worden de opdrachten nog heftiger en… eindelijk kom je erachter wie Truth or Dance is. Zo’n beetje alle klasgenoten zijn verdachte geweest, zelfs andere mensen. Maar wie was Truth or Dance nou echt? 
Net als de eerste twee delen begon het boek met een handgeschreven briefje over de dansbegrippen. 

“Pas de deux: een les voor de techniek en coördinatie tussen danspartners.”

Ook heeft dit deel een proloog dat in je hoofd blijft zitten tijdens het lezen van het boek. 
In dit deel hebben ze meer problemen dan Truth or Dance. India is aangekomen in de zomervakantie. Een paar kilo. Dansers moeten goed op hun gewicht letten in verband met het dansen. Je kan namelijk sneller blessures krijgen en je partner moet je kunnen liften. Plotseling eet India wel heel weinig. Maar dat is niet het enige. Lisa en Nikki zijn uitgeschakeld en alleen Zoë en India zitten nog op het conservatorium. Maar ook voor hun blijft het spannend. In dit boek moeten ze niet alleen voor Truth or Dance uitkijken, maar ook auditie doen voor een stage en uiteindelijk een baan bij een dansgenootschap. 
Ook dit boek leest vlot en er komen weer wat nieuwe personages bij. Net als de vorige delen zorgt de schrijfstijl ervan dat je door wilt blijven lezen! Dit is een boek dat je niet snel weg zal leggen.
Dance or Die is een echte aanrader. Dit boek zit vol spanning. 
5/5 sterren                                                  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s