Recensie: twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is

Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is door Karen M. McManus
Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is is een YA-triller die geschreven is door Karen M.Manus. Het boek telt 277 pagina’s en is uitgegeven door Van Goor. 

Waar gaat twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is over?
Twee dode meisjes.
Vijf jaar later.
Is de moordenaar terug?
Ellery moet noodgedwongen verhuizen naar de geboorteplaats van haar moeder, samen met haar tweelingbroer Ezra. Ze is nog nooit eerder in Echo Ridge geweest, maar heeft er veel over gehoord. Haar tante Sarah is er op zeventienjarige leeftijd verdwenen en vijf jaar geleden haalde de moord op de Homecoming-koningin het landelijke nieuws.
Van buitenaf lijkt Echo Ridge op een dorp als alle andere, maar schijn bedriegt. Nog voor het schooljaar begonnen is, wijzen mysterieuze bedreigingen erop dat de moordenaar opnieuw wil toeslaan. Het lijkt dan ook geen toeval als er weer een meisje verdwijnt. 
Langzamerhand ontdekt Ellery dat iedereen in het dorp geheimen heeft. En iemand gaat over lijken om de waarheid verborgen te houden. 
Is dit boek een aanrader?
Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: dit boek is een aanrader. Het boek zit vol spanning, plottwist en… alle elementen die nodig zijn om een goede triller te schrijven. 
Het einde klopt en het is allemaal heel logisch, nadat je het boek hebt gelezen. Tijdens het lezen van het boek sta je voor een raadsel. 
De personages zijn allesbehalve oppervlakkig en je leeft goed met ze mee. Je leest vanuit twee perspectieven: Ellery en Malcolm, die verdacht wordt. Vooral hun denkwijze en de dingen die ze doen kan je goed begrijpen, maar ook de bijpersonages kan je goed begrijpen. Ellery zorgt ervoor dat je echt iedereen wel een keer verdacht hebt. 
Het boek is goed opgebouwd en er komt steeds meer spanning in. De schrijfstijl is prettig en vlot, je blijft nergens te lang hangen. Dit zorg ervoor dat ik dit boek niet weg kon leggen. 
Het boek is ook ‘realistisch’. Het zou zomaar gebeurd kunnen zijn. Het is niet heel onwaarschijnlijk en is zo geschreven dat je er helemaal in meegetrokken wordt. De plekken waar ze zijn en de gebeurtenissen worden goed en duidelijk beschreven, zonder dat het saai wordt. 
Boven elk hoofdstuk staat ook de datum van die dag, wat zorgt dat het nog duidelijker is. 
De kaft straalt uit hoe het boek is: mysterieus en spannend. Ik vind dit boek zo spannend en goed geschreven dat het geen verrassing is dat ik dit boek 5 sterren geef. 
Ik dank het premium lezersprogramma van Bestofyabooks voor dit exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s