Recensie: Hart van glas

Hart van glas door Miranda Peters
Hart van glas is een 294 pagina’s tellend boek dat door Miranda Peters geschreven is. Het is het eerste deel van een trilogie en is uitgegeven door Dutch Venture Publishing. 

Waar gaat hart van glas over?
Hester is nog maar zeven jaar oud als de auto waarin ze met haar familie zit slipt, over de kop slaat en in de brand vliegt. Ze weet haar moeder en zusje te redden, maar haar vader niet en ze geeft zichzelf de schuld van het ongeluk. Het blijft een raadsel hoe het kan dat ze zelf geen enkel schrammetje had opgelopen. 
Bijna tien jaar later lijkt ze een gewoon meisje. Ze doet het goed op school, heeft leuke vriendinnen en is populair bij de jongens. En dat wil ze graag zo houden. Behalve haar beste vriendin mag niemand weten wat Hesters geheim is: dat ze een bovenmenselijke kracht bezit. 
Dan ontmoet ze Siem en ze voor het eerst in haar leven hopeloos verliefd. Alleen is niets wat het lijkt en beleefd Hester dingen waar ze nooit van heeft kunnen dromen – of misschien toch wel?
Is hart van glas een aanrader?
Hart van glas trok me mee in het verhaal en liet me niet meer los. Wel ging het op een gegeven moment iets te lang over hetzelfde onderwerp. Gelukkig werd het dan na een tijdje weer spannend. 
De personages waren duidelijk en je leefde erg met Hester mee. Ook haar familie en beste vriendin waren diepgaander, de meeste andere personages waren een beetje oppervlakkig. 
“Ik begon de balken aan het plafond te tellen om wat te doen te hebben, want ik merkte dat mijn vingers begonnen te trillen van de zenuwen.”
Het boek had een prettige schrijfstijl die je in het verhaal liet blijven. Bij dit boek was het ook fijn dat je telkens vanuit hetzelfde perspectief las en niet telkens wisselde van perspectief. 
“‘Als ik niet met die pop had gegooid, was er niks gebeurd.'”
Het verhaal was ook erg leuk en logisch opgebouwd. Er zat ook een rode draad door het verhaal heen, die ook echt gevolgd werd. De uitleg voor haar ‘bovennatuurlijke kracht’ klopt ook en het is toch nog realistisch. Het is ook geen boek waarin allemaal weerwolven, vampiers en elven rondlopen. Hester gaat gewoon naar school en probeert haar kracht te verbergen. 
Ik geef het boek 4,5 sterren en raad het echt aan!
4,5/5 sterren                                             

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s