Recensie: RAAK ME. NIET.

RAAK ME. NIET door Laura Kneidl
RAAK ME. NIET. is het eerste deel van een tweeluik dat geschreven is door Laura Kneidl. Het boek bestaat uit 430 pagina’s en is oorspronkelijk in het Duits geschreven, toen was het in 2017 uitgegeven. In 2020 heeft uitgeverij Zomer & Keuning het boek vertaald en uitgeven. 

Waar gaat RAAK ME. NIET over?
Als Sage op de universiteit in Nevada aankomt, heeft ze niks. Ze woont in haar oude Volkswagenbusje, doucht stiekem in een studentenhuis op de campus en blijft zo ver mogelijk uit de buurt van de andere studenten. Ze wil maar één ding: opnieuw beginnen en alles vergeten wat er thuis in Maine gebeurt is. Maar dat is niet zo makkelijk. Om geld te verdienen heeft ze een baantje op de campusbibliotheek. Daar ontmoet ze Luca. Hij is alles waar ze bang voor is, met zijn doordringende ogen, tattoos en ruige uiterlijk. Maar Luca is anders dan hij lijkt te zijn en hij laat Sages hart ook op een andere manier kloppen. 
Is RAAK ME. NIET een aanrader?
RAAK ME. NIET is heftiger dan de kaft en flaptekst doen vermoeden. Sage heeft namelijk ook een angststoornis, die het haar erg moeilijk maakt. Ook is het niet een basic liefdesverhaal. Het is origineel en zorgt dat je doorleest. Ook zitten er een aantal plottwists in. 
Vooral het einde had een grote plottwist. Op de achterflap stond een quote over een cliffhanger op het eind. In het laatste hoofdstuk snapte ik niks van die quote, maar de laatste paar pagina’s zorgde dat er toch wel een enorme cliffhanger kwam. Wat wil ik het volgende deel VERLIES ME. NIET. graag lezen. 
Laura Kneidl heeft een fijne schrijfstijl en zorgde dat je het boek niet weg kon leggen. Ook komt het verhaal erg realistisch over. 
Het verhaal gaat ook niet alleen over Luca, maar er gebeuren ook veel andere dingen in het boek. Telkens gebeurt er wel iets nieuws. Niet altijd zijn het enorme plottwists, maar soms zijn het kleine plottwists of gebeurtenissen die je aandacht trekken en je door laten lezen. 
Het boek is ook erg mysterieus aan het begin. Er werd namelijk niet gewoon beschreven wat er gebeurt is. Wel had ik al snel door wát er gebeurt was, maar omdat het niet zeker was liet ook dit je doorlezen.
Kortom RAAK ME. NIET is een boek dat je laat doorlezen, een echte aanrader dus! Dit New Adult boek is een mooi verhaal, dat me nieuwsgierig heeft gemaakt naar het volgende deel. 
5/5 sterren                                               

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s