Recensie: Attractopia

Recensie: Attractopia 
Attractopia is door 41 jongeren geschreven onder regie van Erik Persoons. Het boek telt 160 pagina’s en is uitgeven door uitgeverij Kramat. Het is een jeugdtriller. 
Waar gaat Attractopia over?
Luna wint één van de tien duotickets voor Attractopia, een gloednieuw pretpark. Maar voor ze naar het pretpark gaat heeft ze al verschillende, enge nachtmerries. Is dit een waarschuwing?
Tijdens de openingsceremonie biedt zich een elfde kandidaat aan. Wat is er gebeurd? Een vergissing? Heeft iemand vals gespeeld?
De directie besluit hem ook toe te laten. Maar dan spelen er zich rare voorvallen af in het pretpark, ongevallen en verdwijningen. 
De spanning is om te snijden!
Neem plaats in een rollercoaster, dwaal door het griezelkasteel en laat je verrassen door draken en duizelingwekkende avonturen…
Is Attractopia een aanrader?
Het boek is spannend en je leest er vlot doorheen. Je merkt nauwelijks dat het door meer dan één persoon geschreven is. Het waren namelijk 41 jongeren die dit boek schreven. 
“De directeur is boos op hem en schreeuwt hem volledig overstuur toe dat hij zijn post nooit mag verlaten.”
Dit boek is een jeugdtriller die voor jongeren kinderen, rond de 10 tot 14 jaar, erg leuk is om te lezen. Het spanningsniveau is namelijk perfect voor die leeftijden. 
De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt, maar de rest van de personages zijn wat oppervlakkig. Van hun hoor je vooral de mening van Luna, een van de hoofdpersonages. Van het pretpark krijg je een goed beeld. De attracties worden goed beschreven en dat zorgt ervoor dat het leuk is om te lezen.
“Oh nee, dat hou je toch niet voor mogelijk! Hoe haalt ze het in haar hoofd!”

Er gebeuren een aantal mysterieuze dingen. Er verdwijnen kinderen, er gebeuren ongevallen en waarom zijn er ineens elf deelnemers? Die vragen zorgen ervoor dat je door wilt lezen en langzaam maar zeker krijg je antwoorden. 
Ik raad deze jeugdtriller zeker aan. Het is vooral voor kinderen van ongeveer 10 tot 14 erg leuk en spannend om te lezen! 
Ik dank Erik Persoons voor dit recensie-exemplaar.
4/5 sterren                                                

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s