Recensie: de uitweg

Uitweg door Ilona van Hilst
De uitweg is een 341 pagina’s tellend boek dat geschreven is door Ilona van Hilst. Het boek is in Juni 2020 uitgegeven door Batavia Publishers. Het is een avonturenroman en het vierde boek van de auteur. 

Waar gaat de uitweg over?
Een groep vrienden gaat op een ontspanningsweek naar het eiland Lanzarote. Hun vijf peuters brengen ze zonder bedenkingen onder bij hun vaste oppas in Nederland. De uitgerangeerde antropoloog en zelfbenoemde coach Chris is hun gastheer tijdens de week. Zijn vrouw vertrekt voor een belangrijke lezing naar Leipzig, maar raakt ter plekke verstrikt in een net van corrupte oud-collega’s. Ondertussen krijgt de groep een verontrustend bericht van een kinderoppas. Wanneer ze ook nog eens op bizarre wijze geïsoleerd raken van de buitenwereld, is de verwarring compleet. Het wordt langzaam maar zeker duidelijk dat iedereen fysiek of metaal op zoek is naar de uitweg…
“Iedereen is op zoek naar een uitweg…”
Is de uitweg een aanrader?
De uitweg is een avonturen roman, maar ik vindt dat je het bijna een triller kan noemen. Het is namelijk erg spannend en zelf weet je ook niet precies wat er gebeurt. Er is namelijk wel een complot…
Het boek leest vlot en door de spanning blijf je doorlezen. De wisselende perspectieven zijn erg fijn bij het lezen en er lopen ook meerdere verhaallijnen door elkaar heen. De verhaallijn van de groep vrienden, die van de oppas opa en de peuters én die van Marcia, die naar Duitsland gaat. 
Wel moest het verhaal even opstarten en was het in het begin een beetje vaag. Maar toen ik eenmaal in het verhaal zat, kon ik niet stoppen met lezen. Ik heb het ook binnen één dag uitgelezen. 
“‘ja,’ reageert ze ernstig. ‘Ik moet jullie iets bekennen.'”
De meeste personages zijn goed uitgewerkt. Zoals Marcia en Chris, de twee die op Lanzarote wonen. Chris ontvangt de gasten en Marcia is naar Duitsland, waar ze ook in de problemen komt. Van de gasten zijn Bianca, John, Carin, Max en Bridget ook goed uitgewerkt. Maar van de rest van de vriendengroep kon ik me niet echt in ze inleven en waren ze een beetje oppervlakkig. Gelukkig word de hele vriendengroep aan het begin duidelijk voorgesteld en weet je wel genoeg over de personages om in het verhaal te blijven.
Dat er veel personages waren zorgde er wél voor dat er altijd wel iets gebeurde. Ook kwamen er veel informatieve details over het eiland en het werk van Marcia naar boven, wat het ook leuk maakt. 
”’En weet je wat ik eigenlijk niet snap…’ fluistert Max terwijl hij samenzweerderig over de tafel gaat hangen.”
De verhaal opbouw leest prettig en boven elk hoofdstuk staat de datum, tijd en de plaats waar ze zijn. Dat maakt het overzichtelijk en zorgt dat je het verhaal goed begrijpt. Ook de schrijfstijl is prettig en die neemt je mee in het verhaal. 
Ik raad dit boek zeker aan! Het is een avonturenroman vol spanning. 
Ik dank uitgeverij Batavia Publishers voor dit recensie exemplaar. 
4/5 sterren                                               

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s