Recensie: Break a leg (Truth or Dance #2)

Break a leg van Chinouk Thijssen
Break a leg is het tweede deel uit de door Chinouk Thijssen geschreven trilogie. Truth or Dance, kwam hier voor en na dit boek komt: Dance or Die. Dit 269 pagina’s tellende boek is uitgegeven door Clavis Young Adult.
Waar gaat Break a leg over?

Dachten jullie dat het nu was afgelopen? Think again. Truth or Dance begint nu pas echt. 
Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anonieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog engere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor de dans der dood? 
Is Break a leg een aanrader?
Dit tweede deel van de Truth or Dance trilogie is nog spannender dan het eerste deel. De opdrachten zijn nog gevaarlijker en moeilijk om uit te voeren en de gevolgen als ze iets niet doen zijn ook erger. Dit boek is pakkend en superspannend.  
“Belofte maakt schuld. 
Ik zei toch dat het nu

pas zou beginnen…”
Aan het eind van het boek denk je iets over de dader te weten maar dan… boek uit. Gelukkig had ik het derde deel al in mijn kast staan en kon ik meteen doorlezen. Ook dit deel had een proloog die in je hoofd bleef spoken. De epiloog maakte het ook spannend, dit deel heb ik wel een idee van de dader gekregen door de epiloog. 
In dit deel werden nieuwe personages geïntroduceerd, aangezien ze nu naar de vervolgopleiding gingen. Dit maakte het ook weer anders dan het vorige boek, wat het leuk om te lezen maakte. 
Je leeft echt mee met India en bent met elke bladzijde die je omslaat bang dat ze weer een berichtje krijgt van Truth or Dance. 
Je leest er vlot doorheen, maar soms duurt het wel heel lang tot ze weer een berichtje met een opdracht van Truth or Dance krijgen. Wat ik ook zo leuk aan het boek vindt is dat ze niet alleen problemen met Truth or Dance hebben, maar ondertussen ook aan ballet doen. Daar moeten ze keihard trainen en de schijn ophouden dat het goed met ze gaat. 
Ook voor dit deel hoef je geen verstand van ballet te hebben. Aan het begin van het boek staat – net als bij deel 1 – een lijstje met handgeschreven ballet begrippen in het boek. 
“Relevé: de overgang van de platte voet naar een beweging op de tenen.” 

Dit spannende boek is echt een aanrader! Je leest vlot door het boek heen en je kan niemand vertrouwen. Iedereen is verdacht. 
4,5/5 sterren                                                 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s