Recensie: Ottilie en de drochtenjagers (#1)

Ottilie en de drochtenjagers door Rhiannon Williams
Ottilie en de drochtenjagers is het eerste deel uit de door Rhiannon Williams geschreven trilogie. De hieropvolgde delen zijn: Ottilie en de monstermacht en Ottilie en de welkende wereld. Dit 311 pagina’s tellende boek is geschreven voor kinderen vanaf 12 jaar. Het boek is in September 2019 uitgegeven door Gottmer. 

Waar gaat Ottilie en de drochtenjagers over?
Als Ottilies broertje Wallie verdwijnt, gaat Ottilie hem achterna. Ze ontdekt dat Wallie is ontvoert door een de drochtenjagers, een geheim genootschap dat jongens traint om op wilde monsters te jagen. Meisjes zijn bij die jacht niet welkom. Om Wallie te kunnen bevrijden, doet Ottilie zich voor als een jongen en stapt ze in de mysterieuze wereld van de drochtenjacht. Gewapend met haar pijl-en-boog blijkt Ottilie een van de meest getalenteerde jonge jagers. En ondertussen duikt ze dieper in het ware geheim van de drochtenjagers…
“‘Dat was een waker, ja.’
‘Wat bewaken ze dan?’ vroeg Perry. 
‘Jullie,’ antwoorde Ed.”
Is Ottilie en de drochtenjagers een aanrader?
Het boek is geschreven vanuit het perspectief van Ottilie. Ottilie is een dapper en moedig meisje. Ze is ook niet overmoedig en soms zelfs een beetje onzeker. Zij en de andere personages zijn goed uitgewerkt en je begrijpt de personages en leert ze echt kennen tijdens het verhaal. Vooral Ottilie heeft veel diepgang, als je het boek leest heb je niet door dat ze pas dertien is.
“‘Ik dacht dat tovenarij niet meer bestond, nu er geen heksten meer zijn. Meneer Dor zegt altijd dat die sluwe kooplui met hun magische spulletjes de mensen voor de gek houden,’ fluisterde Ottilie.” 

Het boek is voor kinderen van ongeveer twaalf jaar geschreven, maar als je een paar jaar ouder bent is het ook een erg leuk boek. Het is namelijk een beetje volwassen geschreven en omdat de hoofdpersoon dertien is leest het ook als je ouder bent leuk. Als je twaalf bent of iets jonger is het ook een leuk verhaal om te lezen.
“De schrikkel vloog over Ottilies schuilplaats achter de stronk en verdween tussen de bomen. Ze vroeg zich af of ze de bewakers moest roepen, maar ze aarzelde. Er klopte iets niet.”
Het verhaal moet even opstarten, maar daarna ga je snel door het boek heen en blijft het spannend en leuk om te lezen. De spannende gebeurtenissen volgens elkaar in een snel tempo op. 
Alles wordt erg goed beschreven en je krijgt echt een goed beeld van de plekken waar ze zijn. Ook de legendes en problemen die er zijn, zijn goed uitgewerkt. In het boek is een groot onderscheidt tussen jongens en meisjes en ook dat heeft Rhiannon Williams goed over weten te brengen. 
“Dunne sprieten grijpgras, groener dan de groenste bonen, kietelen haar ellebogen, en haar voeten zakte bij elke stap een beetje weg in de drassige grond.”
Dit boek is een aanrader voor iedereen die van avontuurlijke boeken houdt!

                                                   4,5/5 sterren

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s