Recensie: Truth or Dance (Truth or Dance #1)

Truth or dance door Chinouk Thijssen
Truth or Dance is het eerste deel van de truth or dance trilogie. Dit 285 pagina’s tellende boek is door Chinouk Thijssen uitgegeven. In september 2018 is het boek door Clavis Young Adult uitgegeven.

Waar gaat Truth or Dance over?
Hoe ver ga jij voor een danscarière? 
Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze opdrachten moeten uitvoeren om kans te maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?
“Ik dacht dat ze me iets ging aandoen,’ fluister ik trillerig. 

‘Ze doet je niks’.’ Zoë hurkt op haar knieën en pakt mijn handen. ‘Niet zolang wij er zijn.’
‘Precies,’ zegt Nikki. ‘Anders doen wij háár wat.’

Is Truth or Dance een aanrader?
De kaft en uitstraling die dit boek heeft maakte me meteen nieuwsgierig. De twee hoofdonderwerpen van het boek zie je meteen: dansen en een donkere sfeer. De flaptekst maakte me ook erg nieuwsgierig. Zelf weet ik bijna niks over ballet. Dat maakt ook echt niet uit voor het boek. Of je veel over ballet weet of niet, het blijft een aanrader. Wat ook handig is, is dat je aan het begin van het boek notities ziet met ballet begrippen. Dit is erg handig en een leuke toevoeging aan het verhaal.
“@truthordance heeft u toegevoegd aan een groepschat” 

Dat is waar het mee begon. Een groepschat. Het verhaal was goed opgebouwd. Voor je het wist zaten ze in de problemen en ondertussen moesten ze zich normaal gedragen op het conservatorium. Het bleef spannend en was geen moment saai. Van het begin tot het eind bleef je in het verhaal. 
“Ik doe mijn ogen even dicht. Dit is niet echt. Kan deze dag nog erger worden?”

De proloog blijft ook in je hoofd zitten. En bij elke bladzijde die je omslaat ben je bang voor weer een berichtje van Truth or Dance. 
Het boek heeft ook veel diepgang voor de balletwereld. Het is niet altijd makkelijk. Ze moeten het juiste gewicht houden. India werd vroeger gepest om haar huidskleur en zit daar nog steeds mee. Je moet op niveau blijven in de balletwereld en wonen in een gastgezin. Het is echt niet makkelijk voor de meiden. 
“Meteen zien we boven in het scherm aan het typen … staan. Ik ben blij dat ik het telefoontje niet vast hoef te houden met mijn zwetende handen.”

Kortom: dit is een spannende jeugdtriller, waarbij het niet erg is of je iets over ballet weet of niet. Ik raad deze zeker aan!
5/5 sterren                                                

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s