Recensie: Verwoest

Verwoest van Margje Woodrow
Verwoest is een jeugdtriller van 252 pagina’s geschreven door Margje Woodrow. Het is 28 februari 2017 uitgegeven door Uitgeverij De Fontein.
Waar gaat Verwoest over?
Bij het graf van haar broer Milan doet Juul een schokkende ontdekking. In de aarde is Doen + Durven = waarheid gekerfd. Dan vindt Juul een witten envelop met een dare in ruil voor de waarheid ver Milans dood.  

Juul besluit om de opdracht uit te voeren; ze met weten wat er met Milan is gebeurt. Maar dan volgen de Dares zich in een moorden tempop. Juul zit klem in een obscuur spel. Lukt het haar om de waarheid te achterhalen? Want anders wacht Juul hetzelfde lot als Milan…

 
En bekijk hier de boektrailer van Verwoest
Verwoest 
D
it is mijn favoriete boek van Margje Woodrow. Ik heb hem al een paar keer gelezen en hij blijft spannend!
“Beheers jezelf nog heel even, zegt mijn verstand. En gebruik dan alle kracht die je in je hebt. Pijn of een pijn. Het is geen geval van dor die.”

De opmaak van het boek is erg mooi, net als de kaft. Tussen het lezen door lees je vanuit het perspectief van de dader. Dat stukje tekst staat in de spotlight en is erg geheimzinnig. Het einde zag ik dus ook echt niet aankomen. Het einde was wel hee logisch en gelukkig niet heel vergezocht. 
Het perspectief is vanuit Juul geschreven. Ze is dapper, maar niet onnadenkend. Dit is zo’n boek dat je al vanaf de eerste zin meesleept in het verhaal en niet meer loslaat. 
 
“Nog even en dan gaat de show beginnen”
 
 
Je ziet op de cover de zin: dit boek wil je in één ruk uitlezen.” Dat zinnetje is ook heloemaal waar! Het gaat niet alleen over de gruwelijke opdrachten die Juul krijgt, maar ook over het feit dat er bij Juul thuis niet over haar overleden broer mag worden gepraat en de moeder van Juul, die een tijdje niet thuis kon wonen.  
 
4,5/5 sterren

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s