Recensie: Room Service

Room Service door Maren Stoffels
Room service is een Jeugdtriller geschreven door Maren stoffels. Dit 171 pagina’s tellende boek is door Leopold uitgegeven in 2019. 

Waar gaat Room Service over?
Fender, Lucas en Kate zijn al jaren bevriend en sinds een paar maanden hoort Linne daar ook bij. Ze vieren Kates verjaardag in een luxe hotel, maar dan krijgen ze steeds onheilspellende berichten van de Room Service. Voor Linne hoorde Isolde bij het groepje. Maar wat is er nou precies met Isolde gebeurd? En waarom heeft Linne het gevoel dat ze achtervolgt wordt?
Is Room Service een aanrader?
Bij Room Service kruip je in de huid van Fender, Linne én de dader. De stukjes vanuit de dader verraden veel, maar net niet genoeg. De wisselende perspectieven zorgen dat je in het verhaal blijft én de personages zijn alles behalve oppervlakkig. Je begrijpt de personages en hun keuzes. Ze doen geen onzinnige dingen dat je denkt: ‘huh, dat zou iemand in het echt nóóit doen.’ Natuurlijk hebben ze wel moed en kruipen ze niet weg in een hoekje, zodat het verhaal spannend is en er actie in blijft. 
“Het is tijd dat ik mezelf aan haar voorstel.”

Tijdens het lezen dacht ik een hele tijd: dit is wel héél voorspelbaar, ook leek alles heel duidelijk. Ook al had ik dit einde niet verwacht, de zogenaamde duidelijkheid maakte het wel een stuk minder spannend. Anders dan Fright Night, werd ik er niet heel bang door.
Wel waren de extra dingen in het verhaal: de krantenknipsels, brieven en de stukjes vanuit de dader erg leuk om te lezen en maakte het verhaal helemaal af! Mijn oog viel ook meteen op de cover. De cover en de flaptekst hebben me nieuwsgierig gemaakt. 
Het boek bestaat uit een soort delen. Elk ‘deel’ begint met een deurhanger. De deurhanger heeft de initialen van Riverside: RS, wat ook de initialen van Room Service zijn. De eerste deurhanger heet: reservering, dan heb je: entree, bar, suite en ga zo maar door. De opmaak van dit boek vindt ik echt supermooi en duidelijk!
Ook nog een leuk weetje: Maren Stoffels wilde altijd al in een 5-sterren hotel slapen en heeft er een rondleiding gekregen. Toen ze daar was begon het idee voor Room Service! Dit vertelde ze op de dag van de Jonge Jury en achter in het boek!
Dit boek is een aanrader voor iedereen die van jeugdtrillers houdt!
                                                   4/5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s