De dag van de jonge jury

De dag van de Jonge Jury!
Elk jaar in Juni is het zover: de dag van de Jonge Jury! Zelf was ik erbij als lid van het jonge jury boekgenootschap. Ik heb veel boeken mogen lezen en we hebben Mel Wallis de Vries ontmoet. Wel ging het dit jaar een beetje anders. Het ging namelijk online!


Genomineerden
Dit jaar waren voor de debuutprijs Grondvuur van Miriam Gielen, Upgrade van Lara Reims en Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel (deze mocht ik vertegenwoordigen!). Voor de prijs van de Jonge jury was Maren Stoffels genomineerd met Room Service, Buddy Tegenbosch met Match en Daniëlle Bakhuis met Executie. Zelf vertegenwoordigde ik eigenlijk Wanhoop, maar mocht wel het filmpje over Match opnemen dat in de uitzending werd laten zien.
De uitzending
De dag van de Jonge Jury was op YouTube live te volgen, maar kan teruggekeken worden. Klik hier als je de uitzending terug wilt kijken. Het was natuurlijk héél anders dan hoe de dag van de Jonge Jury eruit ziet, omdat het online was. Er werden leuke vragen gesteld en zo kwam je erachter dat Maren Stoffels naast de wasmachine schrijft en wel drie boeken heeft afgerond sinds we thuis zitten, dat Daniëlle Bakhuis haar hoofdstukken samenvat op kleine briefjes en Buddy Tegenbosch al driekwart van zijn nieuwe boek heeft geschreven. Ook gaven de schrijvers tips, zo heb je volgens Buddy Tegenbosch niet alleen talent nodig om een boek te schrijven, maar ook doorzettingsvermogen. Ook keken we de boektrailers van Room Service, Match en Executie. 
Mel Wallis de Vries
Mel Wallis de Vries heeft de afgelopen jaren achter elkaar gewonnen en is nu ambassadeur van de Jonge Jury geworden. Zij had een filmpje opgenomen met tips hoe de winnende auteur het kon vieren, nu we thuis zitten. 
De uitzending
Ook kwam er van elk boek een filmpje van een lid van de jonge jury over het boek én waarom dat boek zou moeten winnen, ik deed dit voor Match. Cheyenne en Jonas lieten hun favoriete leesplek zien en Daan Boom trad online op met de dansgroep Furious Flow. 
De winnaars
In ongeveer het midden van de uitzending werd de winnaar van de debuutprijs aangekondigd. Dit Is Hoe Het Ging van Astrid Boonstoppel had de meeste stemmen en daarmee won zij de debuutprijs! 
De prijs van de Jonge Jury werd nog spannender gemaakt en werd pas aan het einde aangekondigd. Een gouden envelop ging langs alle leden van de jonge jury uiteindelijk kwam hij bij de presentator uit. Buddy Tegenbosch had met Match de meeste stemmen en was daarmee de winnaar van de Jonge Jury! De prijs was langsgebracht en lag op zijn mat en er ging bij de presentator een confettikanon af!
 

Kortom…
Ondanks dat het anders was dan normaal hebben ze er iets leuks van gemaakt! 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s