Recensie: Elke Dag

Elke dag van David Levithan

Iedere dag wordt de zestienjarige A wakker in een ander lichaam en leeft hij een ander leven. Hij kan zich nooit hechten, mag niet opvallen en zich nergens mee bemoeien. Tot hij ontwaakt in het lichaam van Justin en diens vriendin Rhiannon ontmoet. Vanaf dat moment wil hij maar één ding: elke dag, elk moment bij haar zijn.
Heel voorzichtig probeert hij met behulp van e-mails contact te maken, maar wanneer hij vergeet om zijn e-mailsporen te wissen, wordt zijn aanwezigheid opgemerkt door een jongen in wiens lichaam hij een dag doorbracht. En die is vastbesloten A te ontmaskeren.

Delen
De originele titel van dit boek is Every day. Hoewel het boek verfilmt is, vindt ik het boek leuker en duidelijker. Er zijn meerdere delen. 
  • Het deel dat vóór Elke dag komt is ‘zes dagen eerder’. Dit boek bestaat alleen als E-book en is niet erg dik, maar ook leuk om te lezen. Het is ook meer een soort deel 0.5. Het is geen belangrijk deel van het verhaal.
  • Na ‘zes dagen eerder,’ komt Every day (Elke Dag). Dit is deel 1.
  • Another day is deel 2.
  • Deel 3 is: Someday.
Inhoud

Het boek gaat heel snel en is nog erg verwarrend, vooral aan het begin. Al heel snel is hij verliefd op Rhiannon, nog voor je het verhaal echt door hebt. Terwijl ik later in het boek aan het wachten was tot er weer iets gebeurde. Het ging op een gegeven moment namelijk bijna alleen over Rhiannon. Over ze het, het ene moment allemaal prima vond en later vond ze het toch te ingewikkeld. Toch gebeurde er ook nog andere dingen, vooral als hij ver weg van Rhiannon zat. Ook had hij een probleem met de jongen die zijn e-mail in kon, zoals in het bovenste stukje te lezen is. 
Elk hoofdstuk is een nieuwe dag, in een nieuw lichaam, in een nieuw leven. Het was soms erg grappig, of juist heftig. Want wat als je opeens in een lichaam zit die zichzelf iets aan wilt doen? Of iemand die andere problemen heeft? Moet je de persoon helpen? Of gewoon je gang gaan en zorgen dat je de dag overleeft?
Na het einde was ik wel erg benieuwd naar het volgende deel. Het was een wonderlijk verhaal en gek genoeg ook nog een soort realistisch. Natuurlijk is het verhaal van A erg onwaarschijnlijk, maar toch zijn de personen om hem heen realistisch. Ook de reactie van Rhiannon is realistisch. 
Het einde was niet wat ik had verwacht, het had me wel nieuwsgierig gemaakt naar het volgende deel, die ik ook zeker wil gaan lezen!
3.5/5 sterren                                            

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s