Recensie: Stille getuige

Stille getuige van Eva Burgers

Na een schoolfeest verdwijnt de populaire Diane. Nikki heeft gezien hoe ze werd meegetrokken en voelt zich vreselijk als blijkt dat Diane is vermoord. Ze krijgt steeds vaker dreigende berichten en durft aan niemand te vertellen wat ze heeft gezien. Dan komt ze erachter dat de nieuwe vlam van haar beste vriendin iets met de ontvoering te maken heeft… Wat moet ze doen?

Inhoud

Je leest afwisselend vanuit het perspectief van Nikki en Vincent, een goede vriend van Nikki. De afwisselende perspectieven zorgen dat je meer te weten komt over wat er gebeurt, dan dat je alleen vanuit een persoon leest. Ook leef je erg mee met Nikki en Vincent. Wel is Vincent soms erg oppervlakkig beschreven. 
“Ik zag de spartelende benen van Diane, die daar net nog rustig had gelopen. Twee jongens duwden haar het busje in. Een andere jongen keek mijn kant op. Ik dook weg achter een struik en voelde mijn hart beuken in mijn borstkas.”
Je begrijpt ook dat Nikki niet wist wat ze moest doen nadat ze dit gezien had, vooral omdat ze al eerder in contact was gekomen met het politiebureau en het eigenlijk niet echt meer durfde. 
Dat Nikki al langere tijd dreigberichtjes krijgt maakt het nog spannender. Want hebben die wat met de ontvoering van Diane te maken of staan die er helemaal los van? Een van die berichtjes zijn bijvoorbeeld:
“Ik weet je te vinden, trut!”
Het einde is ook erg onverwachts. De ontknoping zag ik namelijk écht niet aankomen. Tijdens het lezen wekte het de indruk erg voorspelbaar te zijn, wat het soms wat minder spannend maken. Gelukkig maakte het einde het grotendeels goed. 
Het leest erg snel, maar niet té snel. Het is een échte aanrader, voor wie van jeugdtrillers houdt. 
4,5/5 sterren                                              

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s