Recensie: Everless

Everless van Sara Holland

Tijd is geld, zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft…

De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar was bij te verdienen.

Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar – en verleiding – met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.

Uitstraling

Tijd is geld. Een uitdrukking die weleens gebruikt wordt. Hier is het werkelijkheid. De achterflap klinkt luguber, maar ook spannend en maakt je nieuwsgierig. Op de kaft zelf zie je een bloederige zandloper. Everless, het meisje en de alchemist bestaat uit twee delen. Everless, het meisje en de alchemist en het tweede deel: Evermore, de tovenares en de alchemist.
Inhoud

In het begin is het even wennen aan de bloedmunten die omgezet worden naar tijd en andersom. Wel wordt alles goed uitgelegd, zonder dat het langdradig of saai wordt. 
Je bent erg nieuwsgierig wat er met Jules aan de hand is als er vreemde dingen ontdekt worden. Na een ontknoping op de helft van het boek wordt je nog nieuwsgieriger dan aan het begin. En als je nét alles begrijpt en de geheimen ontrafelt lijken te zijn is het boek uit. Ik ben ook zeker benieuwt naar het tweede deel.
Everless, het landgoed van de familie Gerling, is ook erg mysterieus. Wat is er in de torenkamer te vinden? Wat heeft Liam, de oudste zoon van de familie Gerling, tegen haar? Zou Roan, het broertje van Liam, haar herkennen? Vroeger speelde ze altijd met elkaar.
Jules zelf is eigenwijs, moedig en erg op haar vader gesteld. Ze zet voor haar vader haar vooroordelen opzij en gaat op Everless werken. Ondanks dat haar vader wilt dat ze er weg blijft. 
Maar wat is er met de koningin aan de hand? Zou ze Caro, het kamermeisje van de koningin, kunnen redden? De vragen blijven maar komen terwijl de antwoorden vaag blijven. Toch maakt juist dat je nieuwsgierig.
Hiervoor had ik nog niks van Sara Holland gelezen en wist niet wat ik kon verwachten. Ik vond het echt spannend en wil deel 2 zeker lezen. De personages zijn goed uitgewerkt en de ontknoping onverwachts. De personages zijn ook erg realistisch. Ook krijg je echt een beeld van het landgoed Everless. Soms is het een beetje vaag of gebeurt er een tijdje niets. 
               4.5/5 sterren                                                            


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s