Recensie: Dit is hoe het ging

Dit Is Hoe Het Ging van Astrid Boonstoppel

Dit is het verhaal van Cato Schmidt.
Cato heeft alles: fijne ouders, lief zusje, leuk bijbaantje en vriendinnen uit het groepje populairste meisjes van de school.
Maar Cato worstelt.
Met zichzelf en met haar pijnlijke verleden. Als haar perfecte leven barstjes begint te vertonen, keert Cato steeds meer in zichzelf. De enige bij wie ze terecht kan is Adrian, haar vriend die ze online heeft leren kennen. Hij zal haar nooit laten vallen. Toch?

Uitstraling

De kaft is mooi, roze en rustig. Het is anders dan de heftigheid van het boek zelf. Aan het einde van boek begreep ik de kaft meer. Ik vind de kaft wel écht heel erg mooi. Ook de flaptekst maakte me nieuwsgierig. 
Inhoud
Dit was al de derde keer dat ik het las. Je leest vanuit het perspectief van Cato. Cato is erg gevoelig en werd heel erg gepest. Opeens ging alles wel goed, maar later stortte het weer in. Tussendoor heb je getuigenverklaringen van haar ouders, tante, leraren, van iedereen die veel contact met haar had.
Het einde zag ik niet aankomen. Ik had wel zoiets verwacht, maar niet dit. In de proloog lees je ook een stukje uit een van de laatste hoofdstukken. Maar zelfs dat deed dit heftige einde niet vermoeden.
Je leeft ook heel erg mee met Cato. Je snapt haar, zelf als ze iets doet dat jij nóóit zal doen. Ook speelt de band tussen Cato en haar zusje Hannah een rol. 

     “‘Hoi Hannah,’ zegt ik.
‘Cato,’ zei ze koeltjes en ze knikte me toe.
Dat was voor het eerst. Op onze oude school deed ze meestal alsof ze me niet kende.”
In dit fragment werd dat ook al duidelijk.
Dit is een echte aanrader, maar je moet er wel tegen komen. Het is namelijk erg heftig en niet iedereen houdt daarvan. Dit boek is ook genomineerd voor de Jonge Jury 2020. Je kan nu nog stemmen! (5/5 sterren)
5/5 sterren                                                   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s