Recensie: Zwijg

Zwijg – Mel Wallis De Vries
 
Wij zijn de meisjes die het hebben overleefd. Iedereen wil alles van ons weten. Alle gruwelijke details van die avond. Maar we zijn bang. Doodsbang dat wij straks aan de beurt zijn. Als we zwijgen hebben we misschien een kans om dit te overleven. 
 
Uitstraling
 
De kaft is hetzelfde opgebouwd als de andere van haar boeken bij uitgeverij de Fontein. De kaft is donker en past goed bij het boek.

“Als je alles hebt, kun je veel verliezen..”

Staat ook op de kaft. Het maakte me erg nieuwsgierig. Ook de flaptekst maakte me nieuwsgierig. Wat is er gebeurt? Waarom zwijgen ze? Waarom zijn ze nog zo bang? 

Inhoud
Zwijg. Het twaalfde boek van Mel Wallis De Vries bij uitgeverij De Fontein. Zelf heb ik deze 11 in een jaar tijd verzameld. Alleen Kil nog. Zwijg was precies wat ik verwacht had: spannend, verbazingwekkende ontknoping, veel verdachten en je kunt niemand vertrouwen. 
Het boek speelt zich in twee tijden af. Ervoor en erna. In ‘Ervoor’ lees je uit Sarah. In ‘Erna’ lees je interviews, krantenartikelen, politierapporten, gesprekken met de 4 meisjes en berichtjes tussen de 4 meiden. Bij ‘Erna’ kom je er beetje bij beetje achter wat er die avond is gebeurt. Ze gingen logeren en het liep slecht af. Maar wat er precies gebeurt is lees je echt pas aan het eind. Het contrast tussen ‘Ervoor’ en ‘Erna’ is handig bij het lezen en maakt je nog nieuwsgieriger. 
Pas in het allerlaatste hoofdstuk komt de ontknoping. Ik zag het niet aankomen. Net als bij haar 11 andere jeugdtrillers bij uitgeverij de Fontein. Het einde is onverwachts. 
Als je van jeugdtrillers houdt is dit écht een aanrader. Vanaf het begin van het boek wil je het einde al weten. Het is van het begin tot het eind spannend, alle 227 pagina’s. Daarom geef ik dit boek ook 5 sterren.
5/5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s